Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

Keskustelut Metsänhoito Vihreiden metsäpolitiikka Vastaa aiheeseen: Vihreiden metsäpolitiikka

suorittava porras suorittava porras

Vihreiden kansanedustajaehdokkaan FT,dosentti,akatemiatutkija ja Suomen IPPC työryhmän varajäsenen paikalliseen lehteen kirjoittama vastine Mikko Tiirolan puunkäyttöä edistävään kommenttiin oli karmeaa luettavaa.

Muun muassa puunkäyttö olisi pidettävä vuoden 2014 tasossa.  Fossiilisia polttoaineita eikä puuta saisi polttaa eikä kuitupuuta saisi kasvattaa ”lyhytikäisiä” tuotteita varten. Tukkipuussakin on hänen mukaansa vain 20% sahatavaraa ,joka päätyy hiilinieluksi rakennuksiin ja rakennelmiin. Jatkuvassa kasvatuksessa tukkiosuus nousee yllättäin 60%:iin. Eli siihen menetelmään on siirtyminen.

Puiden kiertoajan pidentämistä tarjotaan lääkkeeksi ilmaston parantamiseksi. Sitä tulisi tukea KEMERA ja METSO tukijärjestelmiä kehittämällä. Varsinaisesta metsiennhoidosta eikä siihen tarkoitukseen suunnattavista varoista kirjoiteta sanaakaan. Metsän on vain annettava olla ja pulskistua itsekseen tekemättä mitään valtion tuella.

Jos vihreät pääsevät hallitusvastuuseen näillä teeseillä,voi metsäteollisuuden investointihalukkuus Suomeen hiipua. Sekin askartuttaa , millä uudet puulle suunnitellut lämpövoimalat toimivat ,jos  puuta ei saa polttaa . Onko venäläinen hake ympäristöystävällisempää ,kuin suomalainen?Energiapuulle ei ainakaan ole tukea luvassa ,jos vihreät pääsevät vallankahvaan. Saattaa olla ,homma on hoidettu jo EU:n kabineteissa heidän toimestaan.

PS. Vastine on aivan tuore ja kirjoitettu vaalien jälkeen.