Keskustelut Metsänomistus Rahastot ostaa Suomen metsät Vastaa aiheeseen: Rahastot ostaa Suomen metsät

Vastaa aiheeseen: Rahastot ostaa Suomen metsät

Keskustelut Metsänomistus Rahastot ostaa Suomen metsät Vastaa aiheeseen: Rahastot ostaa Suomen metsät

isotee

Propagandaa. Ei ne hinnat mitään käsittämättömiä ole, vaan ”oikeita” markkinahintoja. Internet ym tiedonvälitys on tehostanut markkinaa siten, että kaikki on nähtävillä ja hinta asettuu sinne mihin kuuluu tai mikä järkevää on. Se aika on takana, jolloin sukulaisten, naapureiden, tai kylänmiesten kesken ostettiin ”halvalla”. Enää ei pysty jymäyttämään koska markkina on niin tehokas.

Oman kokemukseni mukaan maksavat aika oikean hinnan. Olen ollut yhdeän kuolinpesän kautta sekä ostajana että myyjänä; sijoitusyhtiö voitti koska tarjosivat heti ”oikean” hinnan, itse yritin vanhaan malliin ”jos halavalla sais” – ja ei saanut. Ja eikä se yhtiön tarjous mikään käsittämätön ollut, aikalailla käypä arvo arvion mukaan.

Jätkän kanssa samoilla linjoilla: jos joku maksaisi käsittämättömiä hintoja, möisin pois. Mutta kun eivät maksa… Oikeat talousmetsät harvoin karkaa ylihintoihin, pienet puuhapalstat kylläkin joista joku maksaa mitä vaan että saa; sijoittajat eivät yleensä näin pienistä edes kiinnostu.