Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

VastaAlussa

Niin hirven, peuran kuin kauriinkin metsästykselle on lähtökohtana se, että on aluetta missä metsästää. Omassakin seurassa tuskaillaan sen kanssa kun jahtikartat ovat kuin pakanamaan kartta lähes joka lajilla. Kuka kieltää ampumasta kaurista ja kuka peuraa. Joku molempia. Entä villisika? Hyvä jos hirvelle ja pienpedoille saadaan yhtenäiset alueet vuokrattua.

Lähtökohtaisesti koko metsästysseuran alue tulisi osoittaa alueeksi jossa voidaan metsästää ainakin hirveä, villisikaa ja peuraa ilman että maanomistajalta kysytään mitään. Tällöin ei tarvitsisi ressata alueiden kanssa. ”Ampuisin mutta kun kanttura seisoo väärällä puolella pelto-ojaa!”

Oleskelevathan ne elukat kumminkin koko alueella eivätkä vain vuokratuilla alueilla. Vielä kun lupia jaetaan vuokrattujen pinta-alojen mukaan asia menee mielestäni hullunkuriseksi. Puhutaanko esim. jonkun kunnan/kaupungin alueen eläinkannoista vai vuokrattujen alueiden eläinkannoista joita verotetaan.

Kyttäyspaikoille toki jatkossakin olisi syytä kysyä lupa maanomistajalta. Lisäksi maanomistaja saisi itse päättää antaako lupaa muun pienriistan metsästykseen tai esim. suurpedoille.