Keskustelut Puukauppa Nalle: Pinta-alavero on maailman paras vero. Vastaa aiheeseen: Nalle: Pinta-alavero on maailman paras vero.

Vastaa aiheeseen: Nalle: Pinta-alavero on maailman paras vero.

Keskustelut Puukauppa Nalle: Pinta-alavero on maailman paras vero. Vastaa aiheeseen: Nalle: Pinta-alavero on maailman paras vero.

hemputtaja

Jos sanoi Wahlroos noin, olen kerrankin samaa mieltä.

Pinta-ala- eli tuottoveron lopetus oli virhe. Ainoat, jotka hyötyivät olivat valtionvarainministeriön virkavaltaiset.

Muutokseen sisältyi sekin virhe, että verotus muuttui valtion veroksi. Kunnat jäivät nuolemaan varpaitaan jonkun pikkuisen hyvityskorvauksen varaan.

Valtioveroksi muutoksen syyksi sanoivat, että kun kaikki muutkin pääomaverot ja silleen. Mitähän varten Suomessa on eduskunta. Toteuttamassa virkailijoiden toiveita???

Vuosikymmenien työ meni vessasta alas jonkun turhanpäiväisen poliittisen kikkailun ja vallanhimon vuoksi. Varsin vähällä vaivalla järjestelmä olisi voitu päivittää toimivaksi ja jopa metsänomistajia hyödyttäväksi (esim. metsätaloussuunnitelmat). Sitähän varten meillä muuten olisivat mm. metsäkeskukset.

Sinällään. Kirnu on kaatunut, että mennään nyt sitten näillä. Voisivat kyllä myyntiveron palauttaa kunnan veroksi. Sailaskin on jäämässä eläkkeelle, että tuskin sitä enää tarvitsee pelätä.