Keskustelut Puukauppa Finnpulp Vastaa aiheeseen: Finnpulp

Vastaa aiheeseen: Finnpulp

Keskustelut Puukauppa Finnpulp Vastaa aiheeseen: Finnpulp

ollikolli

On surullista , että hanke kaatui. nyt sitten samanlainen tehdas nousee vaikka Itärajan taakse ja jokainen voi vain arvata minkälaiset ympäristönormit siellä hankkeelle asetetaan.

Finnpulpin tiedotteen mukaan :”Olemme toimittaneet kaiken tarvittavan ja pyydetyn aineiston viranomaisille ja oikeusasteille lupaprosessin aikana. Siksi päätöksen perusteluissa mainittu väite, ettei Finnpulp ole toimittanut riittäviä selvityksiä, on mahdoton ymmärtää”, Finnpulpin toimitusjohtaja Martti Fredrikson sanoo. Hän huomauttaa, että KHO:n päätöksen mukaan Finnpulpin olisi pitänyt arvioida kattavasti kaikkien kuormittajien vaikutus Kallaveteen koko tehtaan elinkaaren (40–50 vuoden) ajalta.

”Tällaista vaatimusta ei mikään teollinen laitos pysty täyttämään. Tällaisia selvityksiä ei ole tämän prosessin aikana nyt eikä myöskään aiemmissa metsäteollisuushankkeissa edellytetty”, hän sanoo.

Näillä kriteereillä loppuu kaikki kemiallisen metsäteollisuuden investoinnit Suomeen. äänestäkää vaan jatkossa vihervasemmistoa, sitä saa mitä tilaa.

Eli firman olisi pitänyt arvioida kaikkien kuormittajien vaikutus seuraavan 50v aikana?  Tässähän jää Franz Kafkakin toiseksi. Ei voi olla totta , että Suomessa asetetaan tälläisia vaatimuksia taholle joka on sijoittamassa miljardeja ja tuomassa tuhansia työpaikkoja. Jos ymäristönäkökulmasta asiaa tutkitaan, niin toki pitää ottaa huomioon biotuoteteollisuuden mahdollisuudet syrjäyttää muovipohjaista tuotantoa.

Ja turha kuvitella että 3 suurta suomalaista olisi jotenkin parempi toteuttamaan näitä projekteja. Kuitupuun ostokartelli voimissaan ja uutta kilpailijaa ei päästetä markkinoille. Hämmästyttävää, kuinka suurin osa kommenteista haluaa ylläpitää kuidun polkuhintoja. Luulisi että tällä palstalla olisi enemmän puunmyyjiä, tuntuu että äänessä vain ostajat.