Keskustelut Metsänhoito kiinteistötunnukset Vastaa aiheeseen: kiinteistötunnukset

Vastaa aiheeseen: kiinteistötunnukset

Keskustelut Metsänhoito kiinteistötunnukset Vastaa aiheeseen: kiinteistötunnukset

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

Asiasta yleisesti. Näitä pikkulänttejä on todella paljon, eikä siinä muu auta kuin yhdistely. Joskus 80-luvun lopulla yhdistely oli jopa ilmaista, joku valtion kampanja silloin.

Meillä päin on erikoisuutena vanhat niittypalstat, joita on monesti ihan isompien tilojen sisälläkin. Palstat ovat pinta-alaltaan vajaasta hehtarista 5..6 hehtaariin, muodot mitä ihmeellisempiä, tähtikuvioista lähtien. Ne ovat isojaon ja uusjaon yhteydessä syntyneet siten että jollakin isännällä on ollut ns ikimuistoinen nautintaoikeus niittää sieltä heinää. Myöhemmin ne ovat maatalouden murroksessa menettäneet merkityksensä ja unohtuneet. tiloja jaettaessa niitä ei ole huomioitu ja niin niistä on tullut tavallaan omistajattomia. Omistajana on tietysti se kantatila, jolle ne on aikanaan erotettu, mutta tilan jaot, joissa niittypalstoja ei ole huomioitu, kihartavat omistussuhteet.

Jokaisella kylällä oli myös aikanaan oma pieni yhteinen soranottoalue ja mahdollisesti muitakin yhteisalueita. Tälläiset alueet ovat myös yleensä menettäneet merkityksensä ja vaikka jakokunta ne omistaakin, ovat nekin tavallaan tuuliajolla omistuksen suhteen.

Terveisin: Korpituvan Taneli