Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie Vastaa aiheeseen: Edullinen metsätie

Vastaa aiheeseen: Edullinen metsätie

Keskustelut Metsänomistus Edullinen metsätie Vastaa aiheeseen: Edullinen metsätie

Auni

Kokemusta on kahden vuoden takaa jolloin teetin metsätietä 560 metriä ilman Kemeratukia. Pohja on kangasmaastoa mutta oli myös yksi soinen notkokohta johon tuotiin useampi kuorma isoa 150mm kalliomursketta.

Tielinjalta raivattiin puut pois n. 6-7 m leveydeltä aluksi ja sen työn teimme itse. Puusto oli vasta nuorta taimikkoa joten ei ollut isojen kantojen pois kiskomista

Seuraavaksi tuli kaivinkone, kokenut tekijä joka tiesi tarkkaan mitä tehdään, tasoitteli ja kaivoi kivet pois ja niiden tilalle otti sivusta maata. Kun maa oli käsitelty tuotiin pintaan 0-65mm kalliomursketta n. 10 cm vahvuudelta ja sen päälle 0-35 mm kalliomursketta n. 10 cm ja viimeksi 0-16 mm  soramurske pintaan joka ei ole niin terävää että käy auton renkaisiin ja lanaus. Tien päässä on reilu kääntöympyrä. Ojia ei tehty paitsi kosteaan paikkaan.

Tämä on niinsanottu kevyt metsätie jota voi ajaa isojen kuormien kanssa vain talvella maan ollessa jäässä.Tiestä tuli tosi hyvä ja nyt on metsäpalstalla kaikki lähellä näin kun metsätyöt on vain harrastus eikä ole käytettävissä isoa kalustoa. Portti siksi kun varastoimme metsässä polttopuita ja haemme sieltä pienemmissä erissä. Eikä muutenkaan suotavaa että siellä autoillaan ilman syytä. Kaikki ulkoilijat ja marjastajat & metsästäjät ovat tervetulleita .Metsäpalstan reunaan pääsee kantavaa metsätietä.

Kustannus oli kokonaisuudessaan n. 17 € tiemetri joka sisältää portin ja kolme ojanpätkää. En tiedä onko edullinen mutta hyvä tuli. Sora siinä oli suurin kustannus  ja sitähän tuotiin paljon.