Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat Vastaa aiheeseen: Echo moottorisahat

Vastaa aiheeseen: Echo moottorisahat

Keskustelut Tekniikka Echo moottorisahat Vastaa aiheeseen: Echo moottorisahat

Jusssi

Laitetaanpas tänne ensi kokemukset Echo:n 2511wes mallista.

Eli kyseessä ns. kevyt saha jossa tehoa 1.1kW eli 1.5hv. Tankit täynnä ja 12 tuuman laipalla sekä 1.1 millisellä 3/8″ jaon ketjulla painoa punnitsin kotivaa’alla noin 3.4kg.

Ostin tämän siinä tarkoituksessa, että on helppo kantaa mukana raivuulla. Eli kun lähtee palstalle niin kulkee mukana ja jätän sinne mihin bensakanisterinkin. Kun tekee rästiin jääneitä taimikonhoitoja niin seassa on usein niitä hieman isompiakin puita joita ei kunnolla saa raivurilla (555FXT) nurin eli isohkot haavat ja koivut, jotka tyveltä 15-20cm. Tällä on tarkoitus käydä kaatamassa ne sen jälkeen kun raivurilla on käynyt ensin aluetta läpi.

Sahan mukana tuli Oregonin 12 tuuman laippa 1.1 millin ketjulla. Ensi kokemus on, että ihan kohtuu hyvin jaksaa kaataa sellaisia rankapuita eli tyvestä 10-15 cm halkasijaltaan. Alkuperäisketju tosin venähti jo ekalla tankilla niin paljon, että hyppäsi karsiessa pois paikaltaan. Tämä hieman yllätti kun on tottunut perinteiseen .325 jaon ja 1.5mm leveään ketjuun.

Saha on kyllä vanhaan ms260:een verrattuna tosi kevyt käsitellä ja rankahommissa, joissa ei paljoa tarvi karsia niin vallan mainio peli. Kierroksia tuntuu ottavan herkästi ja ketju pyörii sellaisella nopeudella, että sahaaminen sujuu. Kestävyydestä ei vielä pysty sanomaan. Katsotaan sitten kun käyttöä on kertynyt hieman enemmän.

Joskus aikanaan tuli kokeiltua vanhaa ms200:sta ja eihän tuosta Echosta sen seuraajan ms201:n kilpailijaksi ole eikä se sellaiseksi liene tarkoitettukaan. Mutta rankasahaksi ja pieniin ensiharvennuskohteisiin varmaan kelpaisi tuollakin lähteä.