Keskustelut Metsänhoito Optimismia metsäalalle Vastaa aiheeseen: Optimismia metsäalalle

Vastaa aiheeseen: Optimismia metsäalalle

Keskustelut Metsänhoito Optimismia metsäalalle Vastaa aiheeseen: Optimismia metsäalalle

MIISU4F MIISU4F

Optimismia on kaukaista tulevaisuutta ajatellen, että muovia korvataan puupohjaisilla materiaaleilla. Mutta se ei poista sitä, että jo nyt (luonnon) kierrossa on muovia järjetön määrä. Eikä se materiaalin muutos poista jäteongelmaa, joka johtuu siitä, että ylipäätään jäte kulkeutuu vääriin paikkoihin—ja miksikö kulkeutuu, koska ihmiset mättää ne luontoon, eikä kierrätys toimi kuin harvoissa **sivistys**maissa.

Muutama miljardi tupakan tumppia on jo maastossa ja vesissä. Pitäisi saada kaikki pois luonnosta ja estää uusien huuhtoutumista.

Ja miksikö jätevedessä on muovia/mikromuovia? Ihmiset heittää WC pyttyynkin  aika surutta kaikenlaista. Olin erään kaupungin omakotitaloalueen metsiköissä töissä. Aluetta halkoi isot hulevesi ja ilmeisesti pihaviemäreiden ylimenovesien johtumiseksi tehdyt  valtaojat. ((Ennen vanhaaan itsekin asuin omakotialueella, jossa jokaisella oma likakaivo. Tyhjennysvälit kun piteni, kaikki ylimenevä saasta kulki ojiin ja paskaojiksihan niitä silloin  sanottiin..))

Siksi yllätyin, että 2010 luvulla vielä on avo-ojia, missä kulkee sitä ihteään. Ojien penkoilla oli mm. kondomeja, tamponeja, pillejä, tupakantumppeja, muoviroskaa, siteenkappaleita yms yms, ja lemu melkoinen.

Miten saisi ihan tavallisen suomaisen ymmärtämään, että WC pyttyyn saa laittaa vain wc paperia kakin lisäksi. ..

Jenkkilässähän on jätemyllyt. Niihin kipataan  kätevästi kaikki anopista lähtien, mitä halutaan hävittää. Mihin lie joutuu se jätemyllyjen mömmö???

Saaristo siistinä vie tuhansia jätesäkillisiä roskaa saarista pois ihmisen turhamaisuuden takia. Jaksetaan kuljettaa kaikki se kama täytenä satojakin  kilometrejä mutta roskat *painaa* liikaa, että kukin veisi ne ihan itse pois.  Minusta ei olla sittenkään niin **sivistyneitä**. Varsinkaan tupakoitsijat ja nuuskaajat; hyi että riepoo toi tumppien ja nuuskapussikoiden heittäminen maahan.

Haluaisin olla tässä asassa optimisti ja uskoa, että ihmiset kykenevät tulevaisuudessa parempaan. Ei, en pysty optimismiin. Roskaaminen lisääntyy, kehittyvät maat, kertakäyttökulttuuri yms.. Itku tulee. Luonto parka.