Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle Vastaa aiheeseen: Vaihtoehtoja avohakkuulle

Vastaa aiheeseen: Vaihtoehtoja avohakkuulle

Keskustelut Metsänhoito Vaihtoehtoja avohakkuulle Vastaa aiheeseen: Vaihtoehtoja avohakkuulle

Perko

Hannikaiset majaili Parikkalassa.  Silloisessa Suomessa yksi otollinen hankinta väylä sahalaitokselle oli Hiitonlanjoki vesistö,  ”yhtiön miehet” putsasivat lähimetsät.  ” Tuho ” ei ylettynyt  laajalle vaikka se nuoremmasta Hannikaisesta sille tuntui.   Aiemmin Pietari  H. kirjoitteli ensimmäistä suomenkielistä Silmänkääntäjä näytelmää.

No  asiaan, sen jälkeen  on ollut Euroopassa  monta  sairasta hallitsijaa   ja käyty muutama laajempi  sota, on ryöstetty ne  paljaaksi hakatut karjalankunnat muutamaan kertaan.   Se aika on ohitettu.. viimeisetkin samurait ovat palanneet Sumatralta siviliin.

Vuonna 1948  viisaat tohtorit loivat suositukset  joista kehittyi vallan veret seisauttava kauhistus yksityisen mo:n riesaksi.  Siitä voit lukea käräjäpöytäkirjoista.   Vaino kesti 2014 asti!

R.R. on edellä kertonut jo miksi matemaattiset mallit  ovat käytössä eikä uskomuksiin tai ismeihin perustuvat mallit onnistu kumoamaan mittauksien kautta saatua tulosta.  Uskomalla olemattomiin on ollut karmeat seuraukset.

Näistä päivän vitsauksista emme  polttele neitokaisia noitina vaan he ovat onneksemme hyvin koulutettuja ja osaavat ministereinä  hallita  ja  hoitavat terveyttämme  mallikkaasti. Tuskin havittelevat valtauksia.

Metsän hoitoon ja tuottavuuden  parantamiseen tarvitaan uutta järjenlevitystä. Tarvitan uutta verta hihnalle kuin sahalaitokselle. Päätelmäni on täällä ja HS sivulla esitetyistä mennen hehkutuksesta.

Nykyinen mo:n  hoipertelu rv.sahan kahvoissa kannattavuuden rajoilla ei johda parempaan tuottavuuteen.