Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistykset Vastaa aiheeseen: Metsänhoitoyhdistykset

Vastaa aiheeseen: Metsänhoitoyhdistykset

Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistykset Vastaa aiheeseen: Metsänhoitoyhdistykset

Uusmetsäläinen

Eivät nuo MHY:t ole jäsenilleen ainakaan taloudellisesti läpinäkyviä. Kahden yhdistyksen jäsenenä en muista saaneeni tai nähneeni koskaan niiden  tilinpäätösinformaatiota.

Joku tietävä varmaan voisi kertoa, miten niillä taloudellisesti on mennyt pakkojäsenyyden poistuttua. Yhdistyshän voi tosiaan tuottaa  voittoa tai tappiota. Yhdistys voi joutua tappioiden takia myös konkurssiin. MHY:t kuuluvat myös MTK-konserniin ja maksavat sinne päinkin jotakin vuosittain.

Jäsenmaksuni on noin 300 euroa vuodessa, joten ainakin toisen yhdistyksen jäsenyyden tarpeellisuus on harkinnassa. Jäsenyyden vastineeksi on järkevää  hyödyntää metsäasiantuntijoiden ilmaisia metsäkäyntejä. Puukaupat teen nykyään omin päin Kuution avulla. En oikein ole saanut siitä MHY:n paljon mainostetusta  korjuun valvonnasta lisäarvoa.

Yleisarviona voi todeta täällä jo mainitun, että palvelutaso vaihtelee liiaksi yhdistysten ja metsäasiantuntijoiden välillä.  En tiedä, onko yhdistyksillä käytössä yhteistä laatujärjestelmää. Tarvetta ainakin olisi.

Olen käyttänyt pitkäaikaisemmin viiden metsäasiantuntijan palveluja. Kahden arvosana on erinomainen, kahden hyvä ja yhden todella huono.