Keskustelut Tekniikka Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa Vastaa aiheeseen: Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa

Vastaa aiheeseen: Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa

Keskustelut Tekniikka Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa Vastaa aiheeseen: Husgvarna 550 XPG MARK2 jumissa

Sakkeus

Sahalla on sahattu sieltä nollakeleistä alimmillaan -25 pakkasessa. Testi oli sellaisessa n. -5 pakkasessa saman päivän aikana. Se testi ei tietenkään kerro koko totuutta, mutta olen aika kauan pitänyt kirjaa paljonko kiintoja keskimäärin tankkia kohden tulee, niin aika kauas jää tämä uusi saha noiden entisten sahojen tuotoksista. Sahan säädöt oli korvakuulolta, eli hieman nelistää kaasu pohjassa, mutta 550xp röpöttää selvästi enemmän. Sen mitä on aina tottunut korvakuulolta sahat säätämään niin saha on liian rikkaalla ollut jo kuulon perusteella alusta asti minkä takia varmasti jouduin ottamaan kipinäverkonkin pois melkein heti kun se alkoi tukkeentua, vaikka käytän 2% seosta ja huskin omaa synteettistä öljyä. Kiekotusta on kokeiltu ja huudatettu vaikka miten paljon pölkkyihin. Muistaakseni koneviestissäkin olleen 545xp huskin testin ”kalibrointi” ohjetta kokeiltu, mikä oli joltain sahaliikkeen huollolta saatu. Mitään vaikutusta ei niillä ole ollut.
Talvisarja on ollut aina kelien mukaan paikoilla, kun on menty sinne alle -5 niin käynnistinkoppaan muovi paikoilleen ja kunhan on miinuksen puolella pysytellyt niin se ite tehty reikä väliseinässä on ollut auki. 346 huskissa ei edes talvisarjaa ollut paikoillaan. Ainoastaan talviläppä oli auki.
Putsari tuossa uudessa sahassa pysyy todella hyvin puhtaana. Olen sitä kyllä putsaillut säännöllisesti, mutta ei se koskaan ole niin likainen edes ollut että tarvetta olis ollut puhdistamiselle. Tilasin siihen vielä sen harvemman suodattimen talvikäyttöön eli väriltään mustan. Paperista suodatinta tuskin edes tulee näiden mukana ainakaan tänne pohjoiseen vaan se vähän tiheämpi keltainen nailon suodatin.