Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa?? Vastaa aiheeseen: Metsäliiton a-osuudet katoa??

Vastaa aiheeseen: Metsäliiton a-osuudet katoa??

Keskustelut Puukauppa Metsäliiton a-osuudet katoa?? Vastaa aiheeseen: Metsäliiton a-osuudet katoa??

sammeli

Tarkoituksellisesti sanon vähän rumasti, mutta kyllä on typeriä kommentteja ja ajatuksia jos ajattelee, että osuuskoron sijasta nostetaan puunhintaa.

Sehän olisi sama asia kuin syödä siemenperunat. Mikäli yksi yhtiö nostaa hintansa yleistä tasoaan korkeammaksi niin mitä muiden on tehtävä jos aikovat tehtaansa pitää käynnissä. Niinpä, he joutuvat myös nostamaan hintaansa puuta saadakseen ja jälleen osuuskunnan jäsenet peräävät parempaa hintaa… Seuraavaksi tuotantoa aletaan ajaa Suomesta alas.

Osuuskuntakin joutuu toimimaan markkinoilla sen sääntöen mukaan. Mikäli raaka-aine on muita kalliinpaa ei tehtaat ja lopputuotteet pärjää kustannuskilpailussa.

Sama asia on tässä kuin siemenperunoissa, että vasta sadosta syödään ja tuloksesta jaetaan.

Rahastot ansaitsevat osuutensa myös. Ne ovat uskoakseni hyvinkin merkittäviä puunmyyjiä MGlle. Heidänkin myymän puun jalostamisesta syntynyttä voittoa jaetaan niille, jotka eivät puuta ole myyneet, mutta saavat osuuskorkoa. Ei yhtiö voi elää sellaisista ainaisjäsenistä, jotka eivät myy tai ei ole mitä myydä. Vain puun jalostamisesta syntyy jaettavaa.

Varakkaiden puunmyynnistä MGlle. Keskimäärin varakkaat ovat tehneet jotain oikein, että varallisuutta on syntynyt. Ehkäpä meidän pitää seurata heidän esimerkkiä ja unohtaa yksittäisen puukaupan yksittäinen euro ja toimia suunnitelmallisesti osuuskunnan pääperiaatteesta hyötyen. Mitä aktiivisemmin osuuskunnan kanssa asioi sitä paremmin se palkitaan. Eli kenen myymästä puusta jalostetusta teollisuuden tuotteesta voittoa on syntynyt sille maksetaan myös ”osuuskorkoa” enemmän.

Pörssiyhtiössä tämä hyvä eli osinko jaetaan siinä suhteessa sijoittajille kuin kukin on sijoittanut. Osuuskunnassa niille joiden puulla voittoa on tuotettu.