Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä. Vastaa aiheeseen: Jatkuva kasvatus käytännössä.

Vastaa aiheeseen: Jatkuva kasvatus käytännössä.

Keskustelut Metsänhoito Jatkuva kasvatus käytännössä. Vastaa aiheeseen: Jatkuva kasvatus käytännössä.

Gla Gla

Kerttu: ”Arvuuttelun varaan jää, kumman puolelle ”suuren yleisön” sympatiat isossa kuvassa jää vuosina 2021-2031 ja siitä eteenpäin.”

Tuo on kiinnostava tietää. Talous sakkaa ja fossiilisista pitäisi siirtyä kohti uusiutuvia. Jk:ssa uusiutuvia saadaan selvästi vähemmän kuin jatkuvassa. Olen koittanut kysellä, että jos hakkuita pitää vähentää, mistä saadaan uusiutuvia raaka-aineita. Pääsääntöisesti tässä vaiheessa hakkuiden vähentäjällä suu sulkeutuu. Sitä en tiedä, vaikuttaako ristiriita mielipiteeseen, vai kieltääkö tällaiset kaverit ainoastaan asian olemassaolon mielessään.

Suuren yleisön mielipide riippuu täysin siitä, millaista informaatiota asiasta annetaan. Samoin siitä, miten jaksollisen menetelmän kipupisteitä voidaan kehittää. Tässäkin tullaan ongelman ääreen, kun luontojärjestöt eivät halua keskustella eläinten tappamisen tehostamisesta, vaikka kyse olisi luontoarvoista. Lukeepa jopa Vihreässä langassa, että supikoira vai oliko se minkki, voidaan luokitella tänne kuuluvaksi lajiksi, koska on sopeutunut niin hyvin. Tuon logiikan mukaan jättiputken vainoaminen voidaan myös lopettaa.

”Kerttu tekee metsissään avohakkuitaKIN, siitä ei ole nyt kysymys. Kysymys on sen sijaan sopeutumisesta tulevaan vs. Impivaara. Tätä palstaa lukiessa ei mene pitkään kun huomaa, kumman linjan maalaisliittolaiset ovat valinneet. Kaikki kunnia oikeutetuille valinnoille, vapaa maa.”

Mihin pitää sopeutua, avohakkuukieltoonko vai uusiutuvien käytön vähentämiseen?

Jos meillä ajetaan tarkoituksen mukaisten metsänkäsittelymenetelmien rajoittamista, kenen etua se palvelee? Jos se ei palvele suomalaisten etua, päädytään vakavien asioiden äärelle etenkin, jos suomalainen näkee jotain puolustettavaa tässä. Yllättäen olenkin siis samaa mieltä kanssasi: Kaikki kunnia maalaisliittolaisille!

”Yksisilmäisimmät ovat uhanneet rikosilmoituksella kun joku oli jk:sta kirjoittanut lehteen ja sävy oli ollut jk:lle myönteinen. Vastakkainasettelun aika ei totisesti ole ohi, mutta on siinä silti jotain outoa.”

Eikö olekin hassua, että jk-apostolien kritiikkiin yhdistetään vastakkainasettelu, mutta jk-kirjallisuuteen ei? Onhan muuan Erkki Lähteen kirja nimenomaan pahimman luokan vastakkainasettelua. Oletko lukenut tuota kirjaa? Ellet, lienee syytä häntä koipien välissä luikkia heti kirjastoon ja ottaa teos käsittelyyn.

Sekin on omituista, että jk-saarnan selkeästi virheellisten väitteiden esiin nostaminen on negatiivinen juttu, kun sen pitäisi olla positiivinen. Kovin lyhytjänteisestä toiminnasta puhutaan, jos virheellisen markkinoinnin  avulla pelaaminen hyväksytään. Homma meneekin kuten kasvissyöjillä eli heille pitää olla kasvisruokaa, mutta lihan syöjät eivät voi vaatia tarjolle liharuokaa. Metsätaloudessa on sama mekanismi. Jaksollisesti kasvattavat sallivat nykylain mukaisen valinnan vapauden, mutta jk-porukasta löytyy niitä, joiden mielestä valinnan vapaudesta pitäisi luopua. Minusta yhtälö on niin kiero ja sairas, että ideologiasta riippumaata jokaisella pitäisi hälytyskellojen kilkattaa korvia särkevällä voimalla. Mitä mieltä sinä olet asiasta?