Keskustelut Metsänomistus Uutta ajattelua metsästykseen Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua metsästykseen

Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua metsästykseen

Keskustelut Metsänomistus Uutta ajattelua metsästykseen Vastaa aiheeseen: Uutta ajattelua metsästykseen

Planter Planter

”Väännetään Gla:lle rautalankaa. 1000ha on minimipinta-ala ,jolla voidaan metsästää hirviä. Jos hirvitiheys on 2,5-3 yksilöä/1000ha, on mahdollista metsästää vain yksi hirvi/vuosi kyseiseltä pinta-alalta,mikäli ei haluta syödä pääomaa. Jos pääoma pienenee. 1000ha:n metsästysseuroilla ei ole mahdollisuutta jahtiin joka vuosi. Homma lakkaa kiinnostamasta eikä alueella pian metsästä kukaan.”

Murto-osia hirvestä ei voi ampua, mutta on äärimmäisen harvinaista, että hirviseurueella olisi vain 1000 ha pinta-ala käytettävissä. Jos otetaan esimerkkiin vähän todellisempi tilanne vaikka 4000 ha alue. Silloin hirvitiheydellä 2,5-3/ 1000 ha alueella olisi hirviä 10-12 ja niistä voidaan ampua 5-6, jotta ei syödä pääomaa. Eikö tällainen metsästys kuitenkin kiinnosta.

”Toiminnan pitää kiinnostaa ja saalis on asia ,joka pitää kiinnostusta yllä, ei pelkkä raitis ilma.”

Miksi sitten kaikissa hirvenmetsästäjille tehdyissä kyselyissä raitis ilma on tärkeämpi kuin saalis tai liha? Ei ole paljoa aikaa kun linkitin liki 5000 hirvestäjälle tehdyn kyselyn tulokset, joissa saalis ja liha olivat motivointi-sijoilla 8 ja 10. Raitis ilma ja kaverit olivat huomattavasti tärkeämpiä. Esimerkissä edellä on enemmän kuin riittävästi saalista kyselyyn peilaten. Olen tätä kysynyt monta kertaa, kerro jo lopulta kuka huijaa?