Keskustelut Metsänhoito Pelko kirjanpainajatuhosta Vastaa aiheeseen: Pelko kirjanpainajatuhosta

Vastaa aiheeseen: Pelko kirjanpainajatuhosta

Keskustelut Metsänhoito Pelko kirjanpainajatuhosta Vastaa aiheeseen: Pelko kirjanpainajatuhosta

Taviokuurna

En minäkään! Metsähallituksen harrastelu- ja puuhaosasto (luonto) harjoitteli takavuosina häiriödynamiikkaa Iitissä piskuisella Natura -aluueella. Eli suuria kuusia oli kaulattu moottorisahalla kuivumaan pystyyn ja lahopuun uupelon torjunnaksi oli rojautettu samaa tavaraa mm. kansanhiihtoladun reittiuran tukkeiksi,

.Kolme metsänomistajaa yritti hakea korvauksia, kun kirjanpainaja kuivatti heidän kuusikoitansa pystyyn. Etäisyys natura-sekoilusta talousmetsään oli pitkällä matkalla 0, sillä vain rajaviiva erotti häiriödynamiikan värkkäyksen ja kuusen kasvatukse alat toisistaan.

Metsänomistajien edunvalvonta petti surkeasti, kun  mhy, mo-liitto ja MTK eivät ryhtyneet miellekään. Mo-liitosta kuulin, että oli pelko suurista kustannuksista asian taustalla.

Olisi syytä saada selvä ennakkotapaus, jossa kirjanpainajan tuhon lähteen omistaja korvaa naapureillensa aiheutuneet tuhot. Hämmästyin  minäkin Tomperin tapaan juttua — olen yhä siinä luulossa ja tässä tiedossa, että joudun lakien mukaan korvaamaan naapurilleni tuhot, jotka hänen metsäänsä leviävät minun lahokostani.