Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes …. Vastaa aiheeseen: Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

Vastaa aiheeseen: Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

Keskustelut Metsänhoito Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes …. Vastaa aiheeseen: Metsäkeskus selvitti: Ensiharvennuksista lähes ….

Nostokoukku

Vielä työelämässä ollessani ehdin muutaman vuoden tutustumaan laserkeilausaineistoihin ja niistä johdettuihin käsittelyehdotuksiin. Muutama havainto laserkeilauksesta: Jos on kaksijakoinen puusto, esim. korpikuusikko jossa järeää kuusta ja seassa pinotavarakokoista saman ikäistä, niin laskee niistä epämääräisen keskiarvon. Yhden puulajin järeissä puustoissa ei oikein kai luota itseensä puulajien suhteen. Jos puhdas männikkö, niin esittää siihen varulta kolmasosan kuusta. Puulajien tunnistus heikkoa. Tasakokoisissa puustoissa pituus pitää paikkansa, mutta ilmoittaa rinnankorkeusläpimitan muutaman sentin yläkanttiin. Taimikot ja nuoret puustot aina reiluun 10 metriin mitäsattuu koiranoksennusta kaikilta puustotunnuksilta. Esimerkki: kesäkorjuukelpoinen avohakkuuesitys kolmevuotiaaseen kuusitaimikkoon. Perusteluna väärä puulaji. Taimikontarkastaja oli lisännyt puustotietoihin kuusen lisäksi muutaman tuhatta metristä hieskoivun. No meni se oikein korjuuajankohdan esityksessä, talvellahan noita kuusia ei olisi löytynyt. Omalta osaltani asiaa helpotti, että työalueellani ei varmaan ole hehtaariakaan missä en ole jo aikaisemmin käynyt. Työn tekemiseen, jos tarvitaan kertymätiedot puu- ja tavaralajeittain, aineistosta oli saman verran apua kuin harakasta sian teurastuksessa.