Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

Keskustelut Metsänhoito Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu Vastaa aiheeseen: Suuri ja kattava valkohäntäpeurakeskustelu

jaaltoila@gmail.com

Valkohäntäpeurat ja metsäkauriit valtaavat pääkaupunkiseudun metsiä, pihoja ja puistoja vauhdilla!! Ja otaksun että 2–5 vuoden sisällä meteli kovenee rajusti, kun elikot syövät kukkapenkin Espoon kultahammarannikolla, kaluavat ja tallovat  kaupunkien vihrpeukaloille vuokraamien viljelijäpalstojen satoa ja ruokailevat myös siirtolapuutarhojen istutuksilla ja kylvöksillä.

Tässä kuussa näin ensi kertaa kahden kauriin jäljet pijallani Hki.n pohjoisoissa Puistolassa. Läheisellä lintuharrastajien ylläpitämällä ruokintapaikalla näin pähkinänakkelin ensi kertaa elämässäni, isompi ihme olivat kaksi vh-peurtaa, jotka olivat ruokinnalla ja toljottivat minua japientä Helmi -koiraani 25 metrin päästä ja käveltyämme kohta lähtivät lontustelemaan sivummalle.

Hkin keskuspuiston laajoilla pellilla näin juuri eennen ensiliumia 9 vh-peuraa ja 7 kaurista syömässä. 100 metrin päässä elikoista käveli ja pyöräili ulkoilijoita, mutta elikitten ruokarauhaan heillä ei ollut vaikutusta.

Kanta sakenee kovaa kyytiä eikä viheralan ammattilaisten ja pihapuuhajien kasveilla ole kohta mitään rauhaa, rusakoita ja villikaneja on nyt liikkeellä paljon, loppusuvesta paljon enemmän.

Eli kohta alkaa yl.osastoissa kova marina. Sitä saattaa tehostaa mahdollinen punkkien levittämä tautiepidemia. Ampuahan elikoita ei saa meillä, esim. Berliinissä ammutaan paljon villisikoja.