Keskustelut Puukauppa Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla Vastaa aiheeseen: Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

Vastaa aiheeseen: Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

Keskustelut Puukauppa Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla Vastaa aiheeseen: Kenelle myydä energiaharvennuspuut pystykaupalla

Ranka-Antti

Morjesta pöytään.

Lupasin päivittää alkuperäisen viestini pohjalta miten edenneet puukaupat. Kolme tarjousta pyysin, kaikki tässä ketjussa mainittuja firmoja. Yksi isompi ja kaksi maakunnallista. Asiallisia olivat kaikki, yhden kanssa käytiin yhdessä hirvikärpästen syötävänä. Kaksi muuta laitoin karttakuvan kanssa käymään.

Kaikki totesivat että n. 3-4v sitten tekemäni keppiraivauksen jäljiltä konekorjuukelpoinen tällaisenaan. Pieniä koneita ei ole tarjolla, joten isommalla mennään.

Tarjoukset pystykaupalla 3m karsitusta energiarangasta 19e, 20e ja 22e/m2. Minusta asiallisia kaikki.

Korkeimman tarjouksen tehneellä tuntui myös moraali olevan kohdallaan. Milloin pitää korjata? Emme mielellään näin märällä. Talvella tai kuivana kesänä ilman teloja että sulla sitten hyvä metsä ja jätettäisiin 20% yli suositusten puuta kun on noin tiheässä kasvanut niin kestää lumituhojakin. Ja ajourat pitää suunnitella huolella kun ovat noin rivissä. Asenne ja hinta kohdallaan.

Joistakin ennustuksista poiketen ei jää puut mätänemään eikä raivuri/mönkkäri hommiksi.

Kaupat tuli.

Kiitos kaikille kommenteista ja vihjeistä.

T. Ranka-Ana