Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta. Reply To: Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

Reply To: Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

Keskustelut Metsänomistus Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta. Reply To: Metsänhoitoyhdistysten tulisi erota MTK:sta.

saffe

Metsänhoitoyhdistysten oman edun ajaminen näkyy myös metsänomistajien ohjaamisessa. Metsänhoitoyhdistysten metsäammattilaiset eivät myöskään osallistu millään muotoa metsäluonnon monimuotoisuuden säilyttämiseen tai ilmastoasioihin. Riistatiheikköjä en ole nähnyt kovinkaan monessa metsässä, joiden hoito on sälytetty metsänhoitoyhdistyksille. Lisäksi puulajisuhteet ovat yksipuolisia. Myös taimikon perustamiset ovat useassa kohteessa menneet pieleen. Vesiensuojelusta ei näy myöskään olevan ymmärrystä. En tiedä johtuuko tämä MTK:n vai metsänhoitoyhdistysten ajattelemattomuudesta, piittaamattomuudesta tai tyhmyydestä. Talous, hiilensidonta, vesien suojelu sekä luonnon monimuotoisuuden säilyttäminen sopivat kaikki samaan pakettiin. Oman metsäni hoitoa en kuuna päivänä antaisi yhdellekään yhdistykselle, vaan yksityiselle metsäpalveluyrittäjälle, joka on päivittänyt tietonsa ja toimensa tähän päivään. Maksan siitä luultavasti hieman enemmän, mutta sen arvoista se on.

Tämäkin on syynä, miksei tulevaisuus metsänhoitoyhdistyksillä näytä kovin valoisalta ja toivoisin että muutkin omistajat äänestäisivät jaloillaan, jotta näiden kaavoihinsa kangistuneiden yhdistysten asenne muuttuisi ja päivittyisi nykyhetkeen.