Keskustelut Metsänhoito Metsänomistaja maksaa hirvistä kalliin hinnan Vastaa aiheeseen: Metsänomistaja maksaa hirvistä kalliin hinnan

Vastaa aiheeseen: Metsänomistaja maksaa hirvistä kalliin hinnan

Keskustelut Metsänhoito Metsänomistaja maksaa hirvistä kalliin hinnan Vastaa aiheeseen: Metsänomistaja maksaa hirvistä kalliin hinnan

Korpituvan Taneli Korpituvan Taneli

Metsuri motokuski: ” Meille tulee ongelmaksi vielä se että pääosa hirven metsästäjistä poistuu 5 – 10 v päästä. Toisekseen hirvikoirien kasvatus monilla alueilla vähenee petopaineen kasvaessa. Kukaan ei kasvata tai kouluta koiriaan susien ravinnoksi. En sano että ongelma olisi kaupunkien läheisillä seuroilla mutta syrjäiset maaseudut ovat tulevaisuudessa ongelmallisia.”

Tuo huoli susista on kyllä kaikilla muillakin maaseudulla asuvilla. Siihen pitäisi saada pikainen ja kunnollinen korjaus.

Metsästäjien ikä asia on kyllä sellainen että sen suhteen seurojen pomot saavat katsoa peiliin. Eli pitää tehdä tilaa nuoremmille metsästäjille. Ei ole 80 täyttävän onittelukirjoituksessa paikallislehdessä päivänsankarille mikään kunnia että mainitaan että mm. metsästyseuran hallituksessa hän istunut yli 40 vuotta.

Sivusta seuraan hirvestäjien maastureita ja melkoisesti nuoriakin niissä on, joka nykyään naisiakin. Minuakin houkuteltiin mukaan nimenomaan silloin kun olin vielä nuori ja vetreä. Nyt ukkoutuessani olisin tietysti mukaan päässyt, mutta ei ole hetkeen aikaan enää houkuteltu.

Terveisin: Korpituvan Taneli