Keskustelut Metsänomistus PEFC-sertifiointi vaarassa? Vastaa aiheeseen: PEFC-sertifiointi vaarassa?

Vastaa aiheeseen: PEFC-sertifiointi vaarassa?

Keskustelut Metsänomistus PEFC-sertifiointi vaarassa? Vastaa aiheeseen: PEFC-sertifiointi vaarassa?

Targaryan

Sekä PEFC- että FSC -metsäsertifiointiin osallistuminen on metsänomistajalle vapaaehtoista. Metsänomistaja voi erota PEFC.stä, vaikka olisi siihen (lähes automaattisesti) liittynyt Mhy:n ryhmäsertifioinnin kautta.

Markkinat määräävät, miten eri sertifikaatit jatkossa kehittyvät. Mielenkiintoista on nähdä, tullaako Suomessa jatkossa näkemään erilaista hinnoittelua PEFC-sertifioidulle, FSC-sertifioidulle ja sertifioimattomalle puulle. Nyt valtaosa Suomessa tuotetusta puusta on PEFC-sertifioitua, mutta tilanne voit jatkossa muuttua, jos moni metsänomistaja jättäytyy sertifioinnin ulkopuolelle erotessaan mhy:stä.

PEFC:n iso haaste on, miten ryhmäsertifiointi jatkossa toteutetaan. Nyt sertifikaattien omistajina ovat paikalliset metsänomistaliitot sekä MG:n ryhmäsertifikaatti, joihin paikalliset toimijat ovat halutessaan voineet liittyä mukaan.

Kummankin järjestelmän kansallisten vaatimusten uudistaminen on tarkoitus aloittaa tänä vuonna. Loppu vuodesta tiedetään jo paljon enemmän, mihin PEFC on Suomessa menossa.