Keskustelut Tekniikka Traktorimönkijä Vastaa aiheeseen: Traktorimönkijä

Vastaa aiheeseen: Traktorimönkijä

Keskustelut Tekniikka Traktorimönkijä Vastaa aiheeseen: Traktorimönkijä

Heimo

Terve.
Korjaus; käyntituntimittarissa olikin 250 h. Huomasin kun huolsin konetta. Ei ehkä vaikuta kokonaisuuteen.

Korpikuuselle selvennystä ja vastausta:
Työpäiviä, joskaan ei aina kahdeksantuntisia, mönkijämme tekee vuodessa arviolta 100 pv. Nämä työpäivät mönkijällä menee pääasiassa odotteluun leimikon reunassa, sillä aikaa kun sen kuljettaja käyttää varsinaista työkonetta eli raivaussahaa, käsikassaraa, istutusputkea jne.
Tätä asiaa verottaja ei aina osaa (halua) hahmottaa tai ymmärtää.

Jos hankin uuden mönkijän ja lasken veroilmoitukseen vuosittaiseksi käyttöajaksi 40h (+ yksityiskäyttö 1h) ja verottajan tuntitaksan 14€ / h. 40h x 14 = 560€ tuntikohtainen vähennys vuodessa.
Lisäksi maksan kuluina vakuutukset maastomönkijästä 350 € (Pohjola) Vuosihuolto noin 150€ ja polttoaineen jota ei onneksi mene paljon. Sitä en tiedä miten verottaja näihin kuluihin suhtautuu tuntivähennyksessä.

Ja edelleen korostan sitä, että mönkijämme käyttö on lähes 100 prosenttisesti metsätalouskäytössä. Vertaan omaan mönkijän käyttö tavallisen maanviljelijän traktorin käyttöön. Tuskin hänkään pitää ajopäiväkirjaa? Jospa pitäisinkin kirjaa yksityisajosta ja vähentäisin sen kokonaisajomäärästä.
Jos investoin mönkijään 5000€ + ALV, haluan tosiaankin tietää, ennen hankintaa, oman verottajan ”poikkeustapauspäätöksen”.
Hemppa