Keskustelut Puukauppa puun katkonta uudistuu Vastaa aiheeseen: puun katkonta uudistuu

Vastaa aiheeseen: puun katkonta uudistuu

Keskustelut Puukauppa puun katkonta uudistuu Vastaa aiheeseen: puun katkonta uudistuu

silencio

Suorittava porras kirjoitti: ”Keskustelun virittämiseksi kerron , että katkontamatriisi on sahurin ja puunmyyjien tavoitteista muodostettu kompromissi . Jos saha saisi yksin päättää , mitä mittoja tehdään , olisi matriisi kovasti toisenlainen. Samoin olisi valmiista tuotteista saatu hintakin .”

Herää kysymys: miksi sahat ostavat muutakin kuin vain optimipituista tukkia? Miksi ostetaan materiaalia, joka huonontaa kilpailukykyä tulosta? Ollakseen markkintatalouden mukaista, toiminta kuulostaa varsin irrationaaliselta.

Suorittava kirjoitti myös: ”Tämä parantaisi kilpailukykyä ja mahdollisuuksia maksaa puusta parempaa hintaa. Kannattaisiko antaa ammattilaisten päättää , miten puut katkotaan ? ”

Kokeileppa ehdottaa työnatajallesi että tekee asiakkaan kanssa vuosisopimuksen, jossa kaikki ehdot jätetään auki. Sopimuksen päätyttyä asiakkaan ”ammattilaiset” voisivat sitten päättää ehdot ja hinnan jälkikäteen. Tämä varmasti parantaisi asiakkaan kilpailukykyä. Mutta luulen, että työnantajasi ystävällisesti kertoo sinulle, miksi tällainen sopimus ei kuitenkaan ole hyvä juttu.

Pientä markkinatalouden realiteettien ymmärrystä näihin ehdotuksiin kaivattaisiin.