Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta Vastaa aiheeseen: Metsärahan sijoittamisesta

Vastaa aiheeseen: Metsärahan sijoittamisesta

Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta Vastaa aiheeseen: Metsärahan sijoittamisesta

Puun takaa

Metsärahaa sijoitettiin sananmukaisesti maahan:

Päijät-Hämeen käräjäoikeudessa tuomittiin seitsemänkymppinen mies törkeästä rahanpesusta 10 kuukauden ehdolliseen vankeuteen.
Mies oli vuonna 2014 ottanut itseään vanhemmalta mieheltä vastaan kaksi rahapakettia, joista toisessa oli 75 000 ja toisessa 100 000 euroa käteistä. Toista pakettia hän säilytti kotonaan, toisen hän kaivoi tonttimaahansa. Vaivanpalkaksi hän sai 20 000 euroa.
Rahanpesun taustalla on vanhemman miehen saama tuomio törkeästä velallisen epärehellisyydestä. Tuomittu oli myynyt ottolapsensa metsästä puuta noin kaksi kertaa enemmän kuin hänellä hallintaoikeuden perusteella oli oikeus.
Hänellä oli oikeus hakata 4 700 kuutiota, mutta hakkasi liikaa noin 8 000 kuutiota. Ylihakkuitten tuottama hyöty oli noin 320 000 euroa, jonka oikeus velvoitti miehen korvaamaan ottolapselleen.
Kun vouti oli kolkuttamassa ovelle mies oli myynyt käteiskaupalla asunto-osakkeensa, autonsa ja omistamansa metsätilan sekä hävittänyt tai piilottanut omaisuuden myymisestä ja ylihakkuista saamansa varat, noin 560 000 euroa, ja saattanut itsensä maksukyvyttömäksi.