Keskustelut Puukauppa Metsärahan sijoittamisesta

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 754 total)
 • Metsärahan sijoittamisesta

  Sijoitusmuotoja on monia, oma metsä tietysti ensimmäisenä. Metsäpankki on paras pankki, pankki harjoittaa anto ja otto rahoitusta. Viisas ”pankinjohtaja” sijoittaa siis pankkiinsa pitäen sen näin kunnossa.

  Metsäliiton osuudet, pörssiosakkeet, sijoitusmuotoja löytyy.

  Yksi mielelenkiintoisin sijoitusmuoto joka on pörssiin sidottu on Bear ja Bull sertikaatit, kertoimissa löytyy jopa 3 (jossain olen nähnyt jopa 5).

  Eli kun esim. UPM;n osake nousee 1 %, nousee Bull sertikaatti 3 %. Vastaavasti jos UPM pakittaa -1% tulee sertikaatin hinta alas 3%. Kun pörssissä trendi on ylös niin päivä nousua tulee mukavasti, edellyttäen että on ostanut Bull sertikaattia pörssin ollessa pohjalukemissa.

  Bear sertikaatti toimii taas laskevilla markkinoilla, kun trendi lähtee alas, Bear sertifikaatin arvo menee ylös!. 3sen kertoimella esim. -5% kurssilasku tuottaa +15% voittoa.

  Eli näillä sertifikaateilla voi tehdä rahaa missä markkinatilanteessa tahansa.

  Rahaakaan ei näihin tarvitse hirveästi, vipu kerroin hoitaa asiat kotiin.

  Nokia sertifikaattia oli myynnissä keväällä 2012 hintaan 0,01 €, kun Nokian hinta kävi 6ssa €urossa sertikaatin hinta oli yli 24. 10.000 €urolla olisi saanut 1000000 (miljoona) sertikaattia alimmillaan, ja vastaavasti kun olisi myynyt hinnan ollessa 24;ssä, voittoa 24.000.000 €uroa. Huom! 1000 ´€urolla se 2400.000 €!

  Näin siis optimi suorituksessa. Kun katsoo kaupanläynti volyymiä joku oli ostanut Nokian sertikaattia runsaasti keväällä 2012.

  Rahan tekeminen siis onnistuu oli markkinatilanne pärssissä mikä tahansa. Riski on iso mutta pienilläkin summilla voi tehdä hyviä voittoja.

  LIsää sertikaateista googleta Handelsbank Bull ja Bear sertifikaatit.

 • Hiluxmetsuri

  Mites Sertien kulut? Ei taida ihan ilmaiseksi tulla voettoo?

  metsänvartija

  Nordnetin kautta, aluksi ilmaista (tottakai) sitten kuluja. Kulut ei kovin hirveitä sama kuin arvopapereissa, mutta kaikki maksaa. Tarkempaa tietoa saa Nordnetistä.

  Kun avaa tilin Nordnettiin joutuu poistamaan asetuksia että pääsee tekemään kauppaa.

  Lisäksi liikkeellelaskija, esim.Handelsbank veloittaa osansa sertifikaatin hinnassa, eli tavallaan johdannaisten rahasto. Osingot ei näy hinnan pudotuksena, ne lisätään sertifikaatin arvoon.

  Eilen MV osti KONEen Bull*3 sertifikaattia, tänään tuli +4,11 %.

  Todella mielenkiintoista…sertifikaatit on helppoja johdannais instrumentteja.

  Metsätilan hinnat ovat pompanneet liian ylös, puun hinta on taasen lineaarisen trendin alapuolella. Hmm..lähtisi tuo puunhinta nousuun, pörssi menee jo nousutrendissä. Sitten puuta myyntiin, leimikko on tehty. Kaupasta se 15 %;n varaus takaisin metsään, uudistaminen ja sitten lannoitusta. Taimikonhoidolla varausta ei saa purettua millään.

  Saa lisää pääomaa kaupankäyntiin…sounds like business to me.

  metsänvartija

  PS; Kahvi sertikaattia on myynnissä 0,14 kerroin kova , 4!.

  Kahvin maailmanmarkkinahinnan saa selville Handelsbankin raaka-aineindeksistä…kahvilla tekee nyt rahaa.

  Hiluxmetsuri

  Mä kyllä juo kahvit mieluummin suoraan kupista.:)

  Sertifikaatti on kuvauksesi mukaan suora johdannainen. Ilmeisesti kuitenkin vähemmän hötöinen ja alkemistinen kuin warrantti tai optio, jotka pahimmillaan ovat ihan silkkaa lottoa.

  Minä en noista mitään ymmärrä enkä jaksa vaivautua ymmärtämäänkään. Tykkään enemmän sellaista asioista, joissa panos ja tuotos ovat ymmärrettävässä korrelaatiossa toistensa suhteen. Riskiä voi ottaa, mutta en halua ottaa tarpeetonta tyhmyysriskiä, minä kun olen vain tällainen tavallinen tallaaja.

  metsänvartija

  Hmm 2 v. sitten kahvi sertikaatin hinta oli 8, nyt 0,14. Tulossa ok nousu, syy raaka-aineen tuotantonto ongelmissa.

  raivuri

  Jännältä vaikuttaa. Kiitos tästä!

  Kokeilen pienillä summilla. Mukaan lähti mm. Upm, Talvivaara, Huhtamäki. Pohjola on harkinnassa, nousu lienee taattu?

  n-merkki


  Osta kahvi sertikaattia, MV ostaa huomenna,14-0,15—>8

  1000 eculla 57142 €…jee.

  UPM;n tavoitehinta 15 €, nyt ollaan myöhässä. Viime heinäkuussa UPM;n sertifikaattiakin sai edullisesti, n.6 kuukautta ja rahat olisivat kolminkertaistuneet.”

  jos jos ei olis jos niin lehmätkin lentäis …

  metsänvartija

  Osta kahvi sertikaattia, MV ostaa huomenna,14-0,15—>8

  1000 eculla 57142 €…jee.

  UPM;n tavoitehinta 15 €, nyt ollaan myöhässä. Viime heinäkuussa UPM;n sertifikaattiakin sai edullisesti, n.6 kuukautta ja rahat olisivat kolminkertaistuneet.

  Taitava sijoittaja tekee mukavaa tiliä pienellä pääomalla, netti toimii nykyään sissiteltassakin, sen kun kokkailee hyvät pihvit ja juo ne kalliit kahvit.

  metsänvartija

  Näin toimii sertifikaatit…

  A.Jalkanen

  Metsäsertifikaatti (PEFC tai FSC) on luotettavampi, jos ei ymmärrä mitä tekee. Maallikon korviin tuo ”voittoa missä tahansa markkinatilanteessa” kuulostaa lähes Wincapitalta.

  Melkein aina hyvä sijoitusmuoto on vuokralle annettu asunto. Täällä piäkaapungissa on krooninen pula pienistä asunnoista. Niihin voi sijoittaa myös välikäsien kautta, ellei halua vuokralaisen etsimisestä koituvaa vaivaa, esim. Vuokraturva. Onko myös vuokra-asuntoihin sijoittavaa kiinteistörahastoa?

  Vielä parempi olisi yritys joka hoitaisi sijoittajan puolesta kaiken, vuokrattavan asunnon hankinnasta ja remontoinnista vuokrasopimuksen tekemiseen, maksujen valvomiseen ja perimiseen saakka. Onko tällaisia olemassa? (Tämähän on aika lähellä sitä mitä mhy tekee metsänomistajan puolesta.)

Viewing 10 replies - 1 through 10 (of 754 total)