Mainos

ArGrow-täsmäravinteen käyttö yleistyy taimien kasvatuksessa – ”Ihmeaine” loppunut jopa myymälöistä

ArGrow-täsmäravinne vahvistaa taimien juuria, mikä edistää niiden kasvua ja selviytymistä etenkin ensimmäisten kasvuvuosien aikana. Yli 40 vuotta metsänhoidon parissa työskennellyt Timo Leirimaa on vakuuttunut täsmäravinteen tehosta.

Timo Leirimaa on Metsänhoitoyhdistys Uusimaan entinen toiminnanjohtaja.
Timo Leirimaa on Metsänhoitoyhdistys Uusimaan entinen toiminnanjohtaja.

”Kyllähän tämä sellainen ihmeaine on.”

Timo Leirimaan ilme kirkastuu, kun alamme puhua arGrow-täsmäravinteesta. Haastattelemme Leirimaata Teams-etäyhteydellä, mutta innostus asiaa kohtaan välittyy linjoja pitkin.

Ruotsalaisen Arevo-yhtiön kehittämä arGrow on täsmäravinne istutettaville taimille.

Vaikka Leirimaa kutsui leikkisästi arGrow’ta ”ihmeaineeksi”, on sillä vuosikymmenien tutkimustausta. Tuoreimmat mittaukset Suomessa tehtiin viime syksynä yhteistyössä FinForelian kanssa. Niissä nähtiin neljän kasvukauden jälkeen edelleen taimien voimakkaampi kasvu ja tuuheampi tummanvihreä neulasisto verrattuna käsittelemättömiin taimiin.

Ensimmäisen kasvukauden jälkeen arGrow’ta saaneissa taimissa on selvästi oikealla puolella olevia verrokkitaimia voimakkaampi juuristo, tuuheampi neulasisto ja vihreämpi väri.

Hyvät tutkimustulokset todentuivat Orimattilan rehevissä metsissä

Leirimaa päätti kokeilla arGrow’ta keväällä 2020 tutustuttuaan Ruotsissa tehtyihin tutkimuksiin sekä kuviin hyväjuurisista ja vihreäneulaisista taimista.

Kun täsmäravinnetta saaneet taimet olivat vuoden vanhoja, alkoi Leirimaa saada omalta Orimattilan palstaltaan samanlaisia tuloksia.

”Jo ensimmäisen kesän kasvussa oli erityisesti taimien pituuskasvussa merkittävä ero. ArGrow-käsitellyt taimet olivat myös silminnähden vihreämpiä ja tuuheampia, ja rungot olivat selvästi paksumpia kuin verrokkitaimilla. Ja silminnähden nähty kasvuhan on paras mittari”, kertoo Timo Leirimaa saamistaan mittaustuloksista.

Apua taimelle kilpailussa aluskasvillisuuden kanssa

Kun Leirimaa kertoi tuotteesta omille asiakkailleen, oli heidän ensimmäinen ajatuksensa käyttää arGrow’ta karummissa maapohjissa, mutta keskustelun jälkeen syntyi toisenlainen ajatus:

”Alettiin pohtia, että mitä jos kokeiltaisiin rehevämmillä maapohjilla, missä taimet joutuvat kilpailemaan kaikennäköisen ryönän kanssa valosta. Ajatuksena oli, että arGrow auttaisi ensimmäisten vuosien aikana kilpailussa. Ratkaisu osoittautui hyväksi ja arGrow-taimet menestyivät”, sanoo Leirimaa.

Innostuttuaan täsmäravinteesta alkoi Leirimaa levittää tietoa ja ohjeistaa muita käyttäjiä alkuun. Timo välitti arGrow-hippusia halukkaille ympäri Suomea ja lähetti heille kuvia teelusikasta, josta näki minkä verran rakeita tarvittiin.

Teelusikassa oleva rakeiden määrä riittää yhdelle taimelle. Hehtaarin taimille riittää neljä pientä pullollista rakeita.

Etenkin keväisin häneltä kysellään edelleen vinkkejä ArGrow-täsmäravinteeseen liittyen. ArGrow’n käyttöä pohtiville Leirimaalla onkin selkeä viesti:

”On osoittautunut että arGrow-taimet pärjäävät paremmin vatukon ja muun ’ryönän’ keskellä. ArGrow tuo taimen alkukehitykseen lisäpotkua, se on se merkittävin hyöty.”

Sana onkin selvästi alkanut levitä: tänä keväänä arGrow on ollut paikoitellen jopa kokonaan loppu Suomen myymälöistä. Tällä hetkellä sitä on jälleen saatavissa esimerkiksi Uittokaluston verkkokaupasta, joten nopeimpien kannattaa viimeistään nyt laittaa kokeiluerä tilaukseen.

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.