Mainos

Yhteismetsä tarjoaa ratkaisun

Metsätilan voi myydä pois, mutta on myös vaihtoehto, jota moni ei tule ajatelleeksi. Suomen Sijoitusmetsien perustama ja hallinnoima Metsänhaltijan Yhteismetsä tarjoaa sijoittajien ja suurmetsänomistajien nauttiman palvelutason myös metsänomistajakunnan syviin riveihin.

Mika Venho haluaa, että metsänomistajilla on vaihtoehtoja kuten Suomen Sijoitusmetsien hallinnoima Metsänhaltijan Yhteismetsä. (Kuva: Studio Korento)
Mika Venho haluaa, että metsänomistajilla on vaihtoehtoja kuten Suomen Sijoitusmetsien hallinnoima Metsänhaltijan Yhteismetsä. (Kuva: Studio Korento)

”Käytännössä täydellinen ratkaisu yllättävän monille metsänomistajille.”

Suomen Sijoitusmetsät Oy:n perustaja ja yrittäjä Mika Venho nojaa vanhan työtuolinsa selkänojaan yrityksen uusissa toimitiloissa Joensuussa. Puheissa on yrityksen hiljattain tarjolle tuoma Metsänhaltijan Yhteismetsä. Vaativien sijoittajien ja maan suurimpien metsänomistajien luottokumppanina tunnettu yritys haluaa tarjota metsänomistajille muutakin kuin myymistä. Venho jatkaa:

”Yhteismetsä on jo pitkään ollut suunnitteilla, tavallaan ”pöytälaatikossa”. Nyt on tullut aika toteuttaa se. Metsänhaltijan Yhteismetsän avulla pystymme osoittamaan, että metsän omistaminen voi olla sekä helppoa ja huoletonta että tuottavaa. Metsänhaltijan Yhteismetsän kautta Sijoitusmetsien koko tietotaito ja kokemus saadaan parhaalla mahdollisella tavalla myös laajemman metsänomistajakunnan käyttöön.”

Myydäkö pois vai tehdäkö mitään

Monelle metsänomistajalle, esimerkiksi perikunnille, metsäomaisuudesta voi muodostua taakka. Metsän hoitamiseen ei ehkä löydykään halua, aikaa tai energiaa. Tällöin moni päätyy myymään tilan pois, vaikkei se tuntuisikaan ihan omalta ratkaisulta.

”Jos myyminen on oikea ratkaisu, silloin kannattaa ehdottomasti myydä, koska metsän markkina-arvo on historiallisen korkealla. Mutta vaihtoehtokin löytyy. Voit liittää metsäsi maksutta Metsänhaltijan Yhteismetsään ja jatkaa metsänomistajana ilman minkäänlaista huolta tai vaivaa metsänhoidosta. Sijoitusmetsät huolehtii metsän hoidosta ja yhteismetsän hallinnoinnista, ja metsänomistajat eli osakkaat saavat vakaata tuottoa.”

Yhteismetsässä verotuksestakaan ei tarvitse itse huolehtia, sillä yhteismetsän jakama ylijäämä on verovapaata tuloa. Yhteismetsä maksaa toiminnastaan verot.

”Tavoitteenamme on jakaa osakkaille keskimäärin kolme prosenttia yhteismetsän arvosta vuodessa. Lisäksi yhteismetsän arvonnousu kasvattaa omaisuuden kokonaistuottoa, jolle tavoitteemme on kuusi prosenttia.”

Hehtaareista osuuksiksi – helpotusta elämään

Metsänhaltijan Yhteismetsään voi liittää metsätilansa sen täydestä markkina-arvosta. Tällöin liitettyä aluetta vastaan saa yhteismetsän osuuksia.

”Yhteismetsässä ei pahemmin riskejä ole. Se on huoletonta omistamista, eikä meidän osakkaille koidu minkäänlaisia kustannuksia, ei edes mukaan liittyessä.”

Venhon tärkein neuvo pähkäilevälle metsänomistajalle on kuitenkin yksinkertainen:

”Asiat paranevat tekemällä päätöksiä ja ratkaisuja, jahkailu harvoin parantaa tilannetta. Ensimmäinen askel on ottaa yhteyttä. Sen jälkeen asiat ovat yleensä jo helpompia.”

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.