Mainos

Hyvät tuottomahdollisuudet metsänomistajalle pakurin viljelystä

KÄÄPÄ Forestin laaja pakurinviljelyverkosto kattaa jo koko Suomen. Tutkimustulokset pakurin kasvulle KÄÄPÄ Forestin hyödyntämällä menetelmällä ovat hyvät, ja satona saatavalle luomupakurille on varma ostaja yrityksen Yhdysvaltoihin solmiman jakelusopimuksen ansiosta.

Suomalaisen luomupakurin kysyntä maailmanmarkkinoilla on kasvussa. Suomi tuottaa tällä hetkellä vain noin prosentin kaikesta maailmanlaajuisesti myytävästä pakurista, joten kasvumahdollisuudet markkinaosuudelle ovat lähes rajattomat. 

Suomalaisen bioteknologiayritys KÄÄPÄ Biotechin metsäliiketoimintaan keskittyvä yksikkö KÄÄPÄ Forest vastaa pakurikäävän kysyntään perustamalla yhdessä metsänomistajien kanssa KÄÄPÄ-viljelmiä ympäri Suomen. 

Tähän mennessä KÄÄPÄ-viljelmiä on perustettu yhteensä yli 200 hehtaaria. Vuoden 2020 aikana viljelmiä perustettiin noin 60 hehtaaria, ja vuoden 2021 kiintiö on 80 hehtaaria. 

KÄÄPÄ Forest määrittelee tiukat kiintiöt jokaiselle vuodelle, sillä KÄÄPÄ Forest sitoutuu ostamaan viljelyverkostonsa tuottaman pakurin markkinahintaan. Metsänomistajalle KÄÄPÄn sopimusviljelyyn sitoutuminen on kannattava valinta, koska pakurisadolle on varma ostaja. KÄÄPÄ ostaa viljeltyä pakuria ainoastaan omilta sopimusviljelijöiltään.

Pakurikäävän globaalin markkinan arvo on valtava ja suomalaisen luomupakurin kysyntä ylittää tarjonnan

Kiinnostus ja kysyntä lääkinnällisiä sieniä kohtaan on kasvussa mm. sienten adaptogeenisten vaikutusten vuoksi. Kyseessä ei kuitenkaan ole uusi trendi, vaan sienillä on pitkä käyttöhistoria esimerkiksi Aasiassa. 

Yhdysvalloissa ravintolisäsektori on ollut viime vuosikymmenet vahvassa nosteessa: lääkinnälliset sienet ovat nousseet tämän hetken kärkituotteiksi toimialalla, ja sienituotteille ennustetaan vahvaa kasvua myös tuleville vuosille. 

KÄÄPÄ Biotech on tehnyt yhdysvaltalaisen ravintolisämarkkinoilla toimivan Nutralliancen kanssa jakelusopimuksen Nordic Mushrooms -tuotesarjalleen Pohjois-Amerikkaan. Tuotesarjaan kuuluvat luomupakuriuutejauhe ja nestemäinen luomupakuriuute ovat sarjan kysytyimpiä tuotteita. Jakelusopimus takaa, että KÄÄPÄ Forestin kanssa viljelysopimuksen tehnyt viljelijä saa kasvattamansa sadon myytyä kilpailukykyisellä hinnalla KÄÄPÄ Biotechin kautta kansainvälisillä markkinoilla. 

“Sienet sisältävät valtavan määrän mahdollisuuksia luonnollisten, turvallisten ja vaikuttavien tuotteiden kehitykselle. — KÄÄPÄ Biotech vastaa kaikkiin toiveisiimme sienituotteiden toimittajan osalta. Nordic Mushrooms -tuotteissa yhdistyvät vaikuttavuus, turvallisuus, jäljitettävyys ja kestävän kehityksen mukaiset arvot”, kommentoi Nutralliancen toimitusjohtaja Brian Salerno jakelusopimusta KÄÄPÄ Biotechin kanssa.

KÄÄPÄ Biotech valmistaa Suomessa luomupakurista nestemäisiä sekä jauhemuotoisia uutteita kansainväliseen jakeluun.

Tutustu KÄÄPÄ Biotechin Nordic Mushrooms- tuotesarjan tuotantoprosessiin videolla.

KÄÄPÄ Biotechille merkittävää kansainvälistä tunnustusta

Suomalainen pakuri on maailman parasta puhtaiden metsien, veden ja ilman ansiosta. Erityisesti suomalaisille luomulaatuisille pakurista valmistetuille jalosteille on kova kysyntä, minkä takia KÄÄPÄ Biotech onkin nyt vahvassa kasvuvaiheessa. KÄÄPÄn liikevaihdon ennustetaan moninkertaistuvan vuonna 2021. 

KÄÄPÄ Biotech on saanut toiminnalleen myös merkittävää kansainvälistä tunnustusta: se voitti toukokuussa ravintolisä- ja terveystuotetoimialalla arvostetun NutraIngredients Awards 2021 -kilpailun Startup-palkinnon. 

“KÄÄPÄ Biotech on onnistunut yhdistämään innovatiivisen tuotannon ja korkealaatuisen laadunvalvonnan kuluttajien ja yhteiskunnan odotuksiin: vastuullisuus, ekologinen raaka-aineiden hankinta, luomutuotanto ja läpinäkyvyys koko tuotantoketjun osalta”, kommentoivat NutraIngredients Awards  -kilpailun tuomarit KÄÄPÄ Biotechin voittoa.

KÄÄPÄ Biotech on erikoistunut sienitieteellisten sovellusten tutkimukseen, kehittämiseen ja kaupallistamiseen. Yritys on Euroopan suurin ravintolisissä käytettävien sienten tuottaja, ja  sen metsäliiketoiminnan yksikkö KÄÄPÄ Forest hallinnoi maailman suurinta pakurin viljelyverkostoa.

 

 

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.