Mainos

Kauan eläköön moottorisaha!

Andreas Stihl valmisti ensimmäisen ketjusahan Stuttgartissa vuonna 1926. 90 vuotta myöhemmin STIHL on edelleen maailman eniten myyty moottorisahamerkki. Tunnetun merkin takaa löytyy myös monipuolinen valikoima työvälineitä meille jokaiselle.

STIHLIN JA VIKINGIN JÄLLEENMYYJÄT OVAT SINUA VARTEN!

  • Parhaita työvälineitä myyvät vain asiantuntijat.
  • Laitteet myydään aina asennettuina ja testattuina.
  • Apua oikeanlaisen laitteen valintaan sekä käytönopastus.
  • Huolto- ja korjauspalvelut aina saatavilla.
  • Korjauksissa käytetään aina alkuperäisiä varaosia.

Moottorisahan valitseminen ei ole ihan helppoa hommaa, sillä merkkejä ja malleja on paljon. Miksi kannattaisi valita STIHL-moottorisaha ja mikä malli olisi paras? Käyttötarkoituksella on ratkaiseva merkitys valinnan kannalta. Mihin moottorisahaa on tarkoitus käyttää ja kuinka usein? STIHLin valikoimasta löydät moottorisahan jokaiseen tarkoitukseen: pienistä yleiskäyttöön tarkoitetuista sahoista tehokkaisiin ammattilaissahoihin. Valikoimaan kuuluvat myös ketjusahat ja sähkösahat. Lisätietoja eri malleista voit katsoa kotisivuiltamme tai voit myös käydä lähimmällä STIHL-jälleenmyyjälläsi, joka auttaa sinua mielellään valitsemaan juuri sinulle sopivan moottorisahan.

Akkukäyttöiset moottorisahamme ovat todella tehokkaita ja ympäristöystävällisiä ja sopivat erinomaisesti harrastekäyttöön.
KENNETH LINDHOLM

PRO-akkusarjasta löydät todella tehokkaat sahat vaativampaan käyttöön. Jos moottorisahalle on paljon käyttöä, kannattaa panostaa bensiinikäyttöiseen sahaan, neuvoo STIHLin Suomen aluepäällikkö Kenneth Lindholm.
MS 231 -moottorisaha on hyvä valinta puoliammattimaiseen käyttöön pihoille ja vapaa-aikaan. Sahassa on huippumoderni moottori, joka kuluttaa vähemmän bensiiniä ja jonka päästöt ovat myös pienemmät. STIHLin pihoille ja vapaa-aikaan tarkoitetuissa moottorisahoissa on ainutlaatuisia käyttöominaisuuksia, kuten esimerkiksi EasyStart kevytkäynnistys ja ketjun pikakiristys. Jos olet metsänomistaja, jolla on suurempia pinta-aloja kaadettavana, suositeltavia malleja ovat metallirunkoiset MS 201 ja MS 261. Malli 201 on voittanut useimmat testit ja 261-malli on suosittu ammattilaisten keskuudessa. Kuten tiedämme, hyvät työvälineet tarkoittavat puoliksi tehtyä työtä, ja näihin tehokkaisiin moottorisahoihin voi luottaa kaikissa tilanteissa. Näille sahoille ominaista ovat korkeat moottoritehot ja hyvä ergonomia ilman yhtään ylimääräistä grammaa, ja näillä sahoilla selviät ensimmäisistä harvennushommista loppuhakkuuseen asti. STIHLin valikoimasta löytyvät myös erikoissahat puunhoitajille.

RAIVAUSSAHA ON AINA TARPEEN

Kuinka monta kertaa olet kaivannut raivaussahaa, jossa olisi sekä ruohotrimmeri että raivausterä? Omakotitalon omistajille tämä on varmasti tuttu toive. Ainakin myöhäiskesällä, kun ruoho ja puusto ovat kasvaneet korkeiksi ja näin syksymmällä, kun on tarve tehdä raivaustöitä ennen lumentuloa. Akkukäyttöiset COMPACT- ja PRO-sarjan ruohotrimmerit soveltuvat omakotitalon pihatöihin, ja niiden avulla pärjäät pitkälle. Akkukäyttöiset trimmerit ovat niin hiljaisia, että ne ovat täydellinen valinta hiljaisuutta vaativille alueille, kuten sairaalaympäristöihin, hautausmaille, kouluihin sekä myös niille, jotka haluavat pitää huolta ympäristöstään.
-Polttoainekäyttöisistä raivaussahoista suosittelen lämpimästi FS 260- ja FS 460 -malleja. Nämä sopivat hyvin puuston työstämiseen tai isommille pinta-aloille. Kummassakin näistä on ErgoStartkevytkäynnistys, Kenneth Lindholm sanoo.
FS 260 -mallin mukana tulevat raivausterä, siimapää ja kolmioterä. Muita työvälineitä, joita Lindholm suosittelee tähän aikaan vuodesta, ovat oksasaha, pitkävartiset pensassakset, erilaiset kompostimyllyt ja lehtipuhaltimet.
– Meiltä saa myös lakaisulaitteet asfaltoiduille pihoille.

SUOJAVARUSTEET

Koskaan ei voi liiaksi korostaa turvallisuuden merkitystä tämän tyyppisten työvälineiden käytössä.
– Moottorisahan kanssa on hyvä käyttää kunnon suojahousuja. Yksikin virhe voi riittää onnettomuuteen. Silmien suojaaminen on myös erityisen tärkeää, Kenneth Lindholm muistuttaa.

Moottorisahan kanssa on hyvä käyttää kunnon suojahousuja.
KENNETH LINDHOLM

STIHL tarjoaa laajan valikoiman suojavaatteita, jotka soveltuvat
pihalla ja metsässä työskentelyyn. Suojavarusteiden tarkoitus ei ole pelkästään suojata vahingoilta, vaan niiden tulee olla myös säänkestäviä sekä samalla mukavia päällä. Vain silloin kun tunnet olosi mukavaksi, voi työskentelykin
sujua rennosti ja turvallisesti.
– Meillä on seitsemän eri suojavaatteiden sarjaa, joissa on tarjolla useita eri vaihtoehtoja. Economy- ja Ergo-sarjat on tarkoitettu harrastekäyttöön ja Dynamic-sarja ammattilaisille.
STIHLin valikoimista löydät myös suojakengät ja -saappaat.
– Kenkiin liittyvät tarpeet ovat hyvin yksilöllisiä, sillä tärkeää on sekä kenkien istuvuus että oikeanlaisen materiaalin valinta jalkojen hikoilun mukaan. Itse en käytä saappaita juuri ollenkaan, vaan yleensä minulla on säänkestävät nahkaturvakengät, Lindholm kertoo.
STIHLin nahkaturvakengät ovat markkinoiden ainoat kengät, joissa on suojaavat turvakärjet.
– Ne ovat erinomaisen hyvin suojaavat turvajalkineet, joissa on erikoisvahvistettu pohja ja joiden materiaali on kevyttä ja hengittävää. Myös turvakengät saa nyt kampanjahintaan.
Muista kuitenkin, että mikään suojavarustus ei korvaa oikeaa ja turvallista työskentelytapaa. Lue siksi aina tarkkaan työvälineen ohjekirja ja siinä olevat suositukset.

Mainos