Mainos

KUUTIO® säästää tunteja puukaupan kilpailutuksessa

Puukaupan digitaalinen markkinapaikka Kuutio tuo uutta vauhtia ja virheettömyyttä metsänhoitoyhdistysten valtakirjakauppaan.

”Säästämme Kuution ansiosta tunnista kolmeen tuntia työaikaa jokaista puukaupan kilpailutusta kohti. Se antaa meille huomattavan mahdollisuuden parantaa muuta asiakaspalveluamme metsänomistajan parhaaksi”, Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Takalo kertoo.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys säästää tunteja toimihenkilöiden työaikaa, kun se kilpailuttaa kaikki kaupat Kuution ja oman metsäjärjestelmän yhteisen rajapinnan kautta.

Kuutio on kaikille avoin ja metsänomistajille maksuton alusta, jolla puukaupat voi hoitaa ammattilaisen avustamana tai itsenäisesti, jos haluaa. Kuution kautta kulkevasta kolmesta puukaupasta kaksi tehdään valtakirjalla. Se on kaksi kertaa enemmän kuin markkinoilla kokonaisuutena. Enimmillään Kuution avulla on tehty liki puolet yksityismetsien kuukausitason puukaupoista.

Päijänteen Metsänhoitoyhdistys otti kesällä käyttöön uuden toiminnanohjausjärjestelmän, johon saatiin helposti kaksisuuntainen yhteys Kuutioon. Tarjouspyynnöt ja tarjoukset kulkevat nyt automaattisesti järjestelmien välillä.

Turha käsityö jää pois ja aikaa säästyy varovaisesti arvioituna tunnista kolmeen tuntia kilpailutusta kohti

”Säästämme jopa enemmän aikaa kuin odotimme, kun tarjoukset saadaan luettua suoraan sisään ja nappia painamalla katkonnan vertailuun. Turha käsityö jää pois ja aikaa säästyy varovaisesti arvioituna tunnista kolmeen tuntia kilpailutusta kohti, riippuen saapuneiden tarjousten lukumäärästä. Toimihenkilöillä jää näin aikaa enemmän varsinaiseen asiakastyöhön eli metsänomistajien palvelemiseen. Verrattuna vanhaan sähköpostiaikaan, niin Kuution ansiosta on turvallisempi olo, kun metsänomistajien puukauppatiedot liikkuvat luotettavasti ja tietoturvallisesti.”, Päijänteen Metsänhoitoyhdistyksen toiminnanjohtaja Petri Takalo kertoo.

Puunostajien volyymista jopa 98 prosenttia on mahdollista tavoittaa Kuution kautta

Kuutiota edeltäneeseen sähköpostiaikaan verrattuna tuottavuus on noussut uudelle tasolle ja inhimillisten virheiden määrä on vähentynyt.
Puunostajat ovat olleet metsänhoitoyhdistyksiä aktiivisempia liittämään Kuution osaksi omia metsäjärjestelmiään. Puunostajien volyymista jopa 98 prosenttia on mahdollista tavoittaa Kuution kautta ja kaikki ostajat vastaavat ahkerasti tarjouspyyntöihin. Jokaiseen tarjouspyyntöön tulee Kuution kautta keskimäärin neljä tarjousta.

Pienellä rahalla suuri hyöty

Puukaupan tehokkuus kasvaa parhaiten, kun järjestelmät toimivat saumattomasti yhteen sekä ostajien päässä että myyjien ja heitä edustavien välittäjien kuten metsähoitoyhdistysten puolella.

”Valitettavasti on metsänhoitoyhdistyksiä sekä ostajia, jotka eivät vielä hyödynnä Kuutiota puukaupan tehokkaana työvälineenä. Aikaa ja rahaa olisi helppo säästää, etenkin kun olemme koko ajan alentaneet ammattilaisten käyttömaksuja Kuutiossa. Toivotamme kaikki toimijat Kuution käyttäjiksi ja palvelemaan metsänomistajia myös Kuution kautta”, Kuution kehittämisestä vastaavan Suomen Puukauppa Oy:n toimitusjohtaja Aku Mäkelä kertoo.

”Päijänteen Mhy:n myyntiin tulevat leimikot kilpailutetaan Kuutiossa ja hyväksymme jatkossa vain Kuution kautta tulleet tarjoukset valtakirjakauppoihin. Haluamme näin maksimoida sähköisen työkalun tuomat hyödyt. Jatkossa toivoisimme Kuutioon lisää näkyvyyttä uudella tavalla myös puun kysynnälle, mikä edelleen parantaisi markkinapaikan tehokkuutta” , Takalo kommentoi.

Kuution avulla puukaupat tehneistä metsänomistajista 99 prosenttia on kertonut aikovansa hyödyntää Kuutiota myös jatkossa, ja yli puolet kaikista metsänomistajista on valmiita käyttämään Kuutiota.

 

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.