Mainos

Lisää järeyttä – Lisää tuottoa metsänomistajalle

Metsänomistajan tuotto tulee pääsääntöisesti hyvin hoidetuista metsistä jotka ovat puustoltaan tukkivaltaisia. Tämä tarkoittaa että metsänhoidon tulee tähdätä tähän kaikin keinoin. Metsänlannoituksella vauhditetaan puuston kasvua n. 15-20m3/ha. Metsien kivennäismaiden kasvatuslannoituksella saa n. 15% vuotuisen tuoton investoinnille.

Kun pituuskasvua vielä on ja vihreää osuutta on järkevä määrä, niin lannoituksella saadaan reilusti lisäkasvua

Minkälaisiin metsiin kasvatuslannoitus sopii?

Lannoituksella saadaan paras tuotto hoidetuissa ja kasvavissa 40-70 vuotiaissa havumetsissä. Kivennäismailla paras kasvu saadaan kuivahkoista kankaista aina lehtomaisiin kankaisiin asti. Männiköihin oikeat lisäkasvun ravinteet saadaan levittämällä YaraBela Metsäsalpietaria joka lisää kasvua ja järeytymistä. YaraMila Metsän Np:llä vauhditetaan kuusikoiden kasvua sekä lisätään tukkiosuutta.

Lannoituksen vaikutukset kasvuun

Lannoitus tulee suunnitella huolellisesti. Oikeat ravinteet oikeaan paikkaan, jotta lisätuotto saadaan mahdollisimman suureksi. Kasvatuslannoituksella saa tyypillisesti 15 – 20 m3/ha lisää puuta. Lisäkasvu kerryttää pääsääntöisesti tukkipuun määrää, mikä on tärkein osa metsänomistajan tulonmuodostuksessa. Lannoituksen vaikutusaika on männiköissä n. 6 v ja kuusikoissa n. 8 vuotta. Lisäämällä puuston kasvua voidaan metsän tuotto korjata 4-6 vuotta aiemmin.

Lisäämällä tuottoa, pystyy myös panostamaan enemmän

Kivennäismaiden ravinnehäiriöiden korjaus

Kivennäismailla tavataan myös ravinnehäiriöitä. Boorin puutos on niistä selkeästi yleisin. Yaran valikoimiin kuuluvat metsälannoitteet sisältävät mm. booria, joten boorin puutos saadaan korjattua helposti kasvatuslannoituksen yhteydessä. Taimikoihin ja turvemetsiin missä typpilannoitusta ei tarvita, mutta boorin puutosta esiintyy, oikea tuote on YaraVita Bortrac. Bortrac sisältää nestemäistä booria joka on helppo levittää esimerkiksi reppuruiskulla.

 

Metsänlannoitus voidaan toteuttaa laadukkaasti metsäkoneella maasta käsin tai helikopterilla ilmasta, kunhan lannoitteena on laatutakuun piirissä oleva lannoite

Suunnittele kasvatuslannoitus metsääsi. Ota yhteyttä metsäasiantuntijaasi tai maatalouskauppaasi ja kerro tavoitteistasi!
Yara.fi/metsa

Samuli Kallio, metsälannoitteiden myyntipäällikkö Yara Suomi Oy
samuli.kallio@yara.com

Katso tästä videosta lisää tietoa kasvatuslannoituksesta. https://youtu.be/ddhfesBCe50
Katso tästä video kuinka helppoa metsänlannoitus on maalevityksenä https://youtu.be/4h3EMa7lN18

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.