Mainos

Metsäala elää ihmisistä

”Suomi elää metsästä, mutta metsäala elää ihmisistä.” Tuohon virkkeeseen on kiteytetty, mitä Metsähyvinvointi minulle tarkoittaa.

Metsähyvinvoinnin valmennuspäivät ovat tuoneet työelämän oivalluksia osallistuneille.

Metsähyvinvointi-ohjelmassa on ollut mukana satoja ihmisiä ja organisaatioita, välillisesti varmasti tuhansia metsäammattilaisia. Tavoitteena on, että jokainen metsäalalla työskentelevä olisi osaava ja motivoitunut, sekä jaksaisi ja erityisesti haluaisi tehdä työnsä parhaalla mahdollisella tavalla.

Miksi? Tuloksena on hyvä työkulttuuri ja työelämä, joka tuottaa meille enemmän energiaa ja iloa kuin ottaa. Toisaalta ihmiset ovat yritysten elinehto ja vievät organisaatioita eteenpäin. Ja ainakin itse haluan tuntea työni tärkeäksi ja itseni hyödylliseksi. Allekirjoitatko sinä tämän?

Osa meistä herää joka aamu innolla töihin, suhtautuu mielenkiinnolla uusiin juttuihin ja haluaa kehittyä. Jotkut taas näkevät, että muut vain vaikeuttavat heidän elämäänsä ja epäilevät ettei ”tämäkään uudistus tuo kuin lisää hommia”. Mihin joukkoon sinä haluat kuulua?

Metsäpäivillä haastoin kertomaan hyvästä työelämästä.

Erityisesti lämpimän tunteen työpäivinä tuovat sellaisetkin ”muka-pikkuasiat” kuin työni aito arvostus, kannustus ja kiitos.

Minulle parasta motivaatiota tulevaan tuovat sellaiset työtehtävät, joiden jälkeen tuntee tehneensä jotain. Että työni oli merkityksellistä, myös itselleni. Jokaisesta laskun tarkistuksesta ei tarvitse etsiä elämänlankaa, mutta kun katselen omaa rooliani ja työtehtäviä vähän kauempaa: Saan olla mukana tuomassa oman panokseni yhteiseen onnistumiseemme.

Erityisesti lämpimän tunteen työpäivinä tuovat sellaisetkin ”muka-pikkuasiat” kuin työni aito arvostus, kannustus ja kiitos. Niistä ei pitäisi tinkiä. Haluankin myös itse jakaa niitä anteliaasti ja nöyränä. Kannustamalla kerron, että hei, olet menossa oikeaan suuntaan ja saat luottamukseni. Kiittämällä arvostan sinua: ”Onneksi olet olemassa.”

Miksi sinä teet töitä, miten viihdyt ja vaikutat siihen? Millainen on hyvä työkaveri tai johtaja, ja kuinka paljon se vaikuttaa viihtymiseesi ja onnistumiseesi töissä? Voisitko sinä huomioida kohtaamasi ihmiset tarkemmin ja millä saisit heidän työpäivänsä paremmaksi?

Mikä Metsähyvinvoinnin Silmuista tuntuu sinulle tärkeimmältä?

(Katso suurempana Valpasta ja vuorovaikuta-kuva.)

Jokaisella meistä on oma vastauksensa näihin kysymyksiin. Etkä varmasti tiedä täysin, mitä työkaverisi tarvitsevat tai haluaisivat. Mutta meidän olisi syytä oppia itsemme lisäksi myös toisistamme lisää. Ehkä hekin toimisivat toisin, jos tietäisivät, miten helpottaa sinun päivääsi ja työtäsi.

Tämän vuoksi haastan Metsähyvinvoinnin nimissä sinut, kollegasi ja kaikki metsäalan työntekijät kertomaan siitä, mikä motivoi ja innostaa ja saa luottamaan. Siitä mitä toivot, että tekisimme yhdessä hyvän työkulttuurin vuoksi.

Jaa muutama ajatuksesi Metsähyvinvoinnin sivulla www.metsahyvinvointi.fi. Voit käydä lukemassa muiden tarinoita ja ymmärtää, mitä he tarvitsevat ja toivovat. Ihmisten tarinoista koostuu hyvän työkulttuurin kultainen kirja! (P.s. Arvonnan palkinnoilla voit luoda lisää hyvää itsellesi ja ympärillesi!)

Laura Kammonen
Metsähyvinvointi
Metsäteho Oy

 

 

Metsäalan Johtamisakatemiaan on osallistunut jo 130 metsäalan vaikuttajaa.

 

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.