Mainos

Metsäveroilmoituksella aurinkorannalle – tee verotuksesta helppo ja iloinen asia

Tuntuuko metsäveroilmoituksen teko turhan työläältä savotalta? Ovatko kuitit hukassa ja ajopäiväkirja auton hansikaslokerossa? Ota nykyaikaiset työkalut käyttöön, jätä paperiset lomakkeet historiaan ja automatisoi veroilmoituksen teko. Kun teet 2019 vuoden metsäveroilmoituksen eMetsä-verkkopalvelulla, osallistut automaattisesti 1000 euron arvoisen matkalahjakortin arvontaan. Ja niin verotuksestakin voi tulla iloinen asia.

Ilmainen eMetsä-palvelu helpottaa metsänomistamista

eMetsä-palvelun avulla metsänomistaminen loikkaa kertaheitolla 2020-luvulle. Maksuttoman palvelun ansiosta sekä arvonlisä- että metsäveroilmoitukset voi hoitaa kätevästi kotisohvalta. eMetsä Mobiili -sovelluksella tallennat helposti kuitit jo tuoreeltaan kirjanpitoon ja täytät matkapäiväkirjaan matkakulut omaan metsääsi. eMetsä on Stora Enson tarjoama ilmainen palvelu, joka on avoin kaikille metsänomistajille.

eMetsä panostaa käytännönläheiseen taloushallintaan. Palvelussa käytössäsi on metsäverotukseen helppo kirjanpito­ohjelma, jonne voit tallentaa tulot, menot ja pitkävaikutteiset verovähennykset, kuten metsävähennyksen. Kun kaikki tositteet on tallennettu, eMetsä muodostaa valmiiksi täytetyt veroilmoituksen ja arvonlisäverolaskelman, jotka voidaan lähettää palvelusta sähköisesti verottajalle.

Tiedot näppärästi talteen eMetsä Mobiilissa

eMetsässä on oma kuittiarkisto niille metsätalouden ostoille, jotka ovat metsäverotuksessa vähennyskelpoisia. Kuittien kanssa toimiminen on tehty helpoksi eMetsä Mobiilissa: ostoskuitista – esimerkiksi raivaussahan bensakuitista – napataan kuva ja täytetään oston tiedot sovellukseen. Palvelussa kuitit pysyvät tallessa sähköisesti, ja mikä parasta, ne summautuvat täysin automaattisesti oikeisiin kohtiin verolomakkeille.

Toinen hyödyllinen ominaisuus on sovelluksen Matkapäiväkirja. Omaan metsään suuntautuvat matkat ovat verovähennyskelpoisia. Matkapäiväkirjaan on helppo merkitä reissun tiedot, ja palvelussa ne myös pysyvät tallessa verotukseen liittyvän kuuden vuoden säilytysvelvollisuuden mukaisesti.

Jos sinulla taas on puukauppatuloja tai metsänhoitomenoja Stora Ensosta, ne löytyvät automaattisesti verovuoden kirjanpidosta. Voit myös tallentaa helposti muutkin kuin Stora Enson kautta tulleet metsätulot ja -menot. Kun teet vuoden 2019 metsäveroilmoituksen eMetsä-verkkopalvelussa, osallistut automaattisesti 1000 euron arvoisen Aurinkomatkojen lahjakortin arvontaan.*

Kuittien etsintä naurattaa

Käyttäjät kokevat palvelun hyödyllisenä ja kätevänä.

– Hirveän hyvä apu, siellä on valmiina esimerkiksi meidän kaikki metsäyhtymän tuotot. Minun ei tarvitse tehdä muuta kuin lisätä vain puuttuvat kulut, niin siinä on valmis veroilmoitus tarkistettavaksi, kertoo metsänomistaja Maija Aronen, jota takavuosien helmikuun viimeisen päivän kuittien etsintä, vero-oppaiden pläräily ja kilpajuoksu kelloa vastaan jo naurattaa.

Näin otat eMetsän käyttöön

Ennen kuin lataat sovelluksen kännykkään, luo tili eMetsään verkkoselaimella. Alkuun pääseminen on helppoa: metsänomistajana yksinkertaisesti tilaat omat tunnuksesi osoitteesta www.emetsa.fi. Sitä varten tarvitset vain verkkopankkitunnukset tunnistautumiseen sekä sähköpostiosoitteen.

eMetsä on ilmainen palvelu, jonka käyttö ei edellytä asiakkuutta Stora Ensoon. Tilaa nyt tunnukset, ja aloita helpompi metsänomistaminen: emetsa.fi

eMetsä Mobiili on ladattavissa veloituksetta Apple Storesta ja Google Play -sovelluskaupasta.

Elämässä mukana – Stora Enso

*Stora Enso arpoo kaikkien eMetsä-verkkopalvelussa 1.1.–29.2.2020 vuoden 2019 metsäveroilmoituksen lähettäneiden kesken 1000 euron arvoisen Aurinkomatkojen lahjakortin. Palkintoa ei voi vaihtaa muuhun tuotteeseen, palveluihin tai rahaksi. Stora Enso maksaa arpajaisveron. Arvonta suoritetaan 4.3.2020, ja voittajalle ilmoitetaan henkilökohtaisesti.

 

 

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.