Mainos

Taajamaurakointia
KESLA 316T-kuormaimella

Siilinjärveläinen Siilin Traktorityö tekee KESLA-kuormaimella paitsi metsätöitä myös monenlaista muuta urakointia ja vieläpä taajama-alueella. Apuna töissä on vahva KESLA 316T-kuormain traktorin takasiltaan asennettuna.

Koposten KESLA 316T on takasilta-asenteinen. Kuormainta ei juurikaan käytetä metsätöissä, vaan enemmänkin taajama-alueella.
Koposten KESLA 316T on takasilta-asenteinen. Kuormainta ei juurikaan käytetä metsätöissä, vaan enemmänkin taajama-alueella.

Siilinjärven Traktorityö perustettiin 1989 eli takana on jo lähes 30 vuotta urakointia. Nimensä mukaisesti yritys sijaitsee Siilinjärvellä, Pohjois-Savossa. Perustaja-omistaja Juha Koposen ohella yrityksen toiminnassa on aktiivisesti mukana oma poika, Jesse ja kahdesta kuuteen työntekijää. Yrityksen kalustoon kuuluu yksi kuorma-auto, kaksi tela-alustaista kaivinkonetta ja kaksi traktoria, joista toisessa on takasiltaan asennettu kuormain.

Juha ja Jesse Koponen ovat tyytyväisiä takasilta-asenteiseen KESLA 316T-kuormaimeen ja sen herkästi tottelevaan KESLA proC-ohjausjärjestelmään.

– Meillä on ollut traktorikuormain 90-luvulta lähtien ja aina takasilta-asenteisena, toteaa Juha Koponen ja mainitsee takasilta-asennuksen tuovan kuormaimelle lisää monikäyttöisyyttä. Koposen mukaan siirtyvät syksyllä talvihommiin, jolloin kuormain yleensä irrotetaan takasillasta.

Uusin paketti: Valtra T174 Direct ja KESLA 316T-kuormain

Uusin traktoripaketti muodostuu Valtra T174 Direct -traktorista ja takasilta-asenteisesta KESLA 316T-kuormaimesta. Takasilta-asennuksessa on käytetty JAKE:n runkosovitetta. Kuormaimen nettonostomomentti on 52 kNm, nostokyky 1370 kg (4 m) ja ulottuvuus 8,8 m, joten vahvasta ja isosta apumiehestä on todellakin kyse. Traktorin 200 l/min tuotto riittää hyvin tällaisen isonkin kuormaimen käyttöön, sillä kuormaimen hydrauliikkaöljyn tarve on 110-140 l/min LS-säätötilavuusjärjestelmään liitettäessä.

 

Koposten Valtra T174 Direct –traktorin Valtra Smart Touch näytön asentaminen sivuikkunaa vasten saa kehuja Koposilta.

Kuormaimen ohjauksessa on käytetty Walvoilin venttiiliä ja KESLA proC-ohjausjärjestelmää. Yhdistelmä on hinnaltaan varsin kilpailukykyinen. Nosturin ohjattavuus on jouhevaa ja säätömahdollisuuksia löytyy hyvin ja säätäminen on Koposten mukaan myös varsin helppoa. Itse venttiilipaketti on asennettu nostopuomiin, mikä on takasilta-asenteiselle kuormaimelle kätevämpi paikka. Uudessa kuormaimessa on lisävarusteena myös vinssi, josta uskotaan olevan apua juontaessa puunrunkoja hankalista paikoista.

Pakettiin kahmariksi on valittu KESLA proG-sarjan monipuolinen puutavarakahmari, proG26. Se soveltuu hyvin yrityksen tarpeeseen, sillä kuormaimella tehdään erityisesti monipuolisia taajamaurakointi-töitä. Sorakahmareita käytetään lisävarusteena tarpeen mukaan ja uudet suoraseinäiset sorakahmarit ovatkin seuraavana toivelistalla.

Metsätyön lisäksi paljon muutakin

Siilin Traktorityö tekee takasiltakuormaimen avulla melkoisesti muutakin urakointia, kuin raskaan sarjan metsäurakointia. Kuormainta käytetään mm. roskankeruuseen, tienvarsien ajoon, hiekan levitykseen, rakennuksen pohjatöihin ja niin edelleen.
– Jokunen aika sitten muun muassa levitimme hiekkaa läheisen golfkentän hiekka-alueille, kertoo Koponen.

Kuormain on tarpeen myös keväisin, kun rumpuja sulatellaan. Traktorikuormain kahmareineen huolehtii ojien avaamisesta tässä yhteydessä.

Mainos

Kommentit

Ei vielä kommentteja.