Mainos

Tiedätkö yhteismetsän markkina-arvon? Pyydä indikatiivinen tarjous

Jos yhteismetsän arvo on arvoitus, se selviää kysymällä. Saat Tornatorilta maksutonta apua metsäomaisuuden arvon määrittämiseen.

Tornator voi tehdä indikatiivisen eli suuntaa antavan arvion metsästä esimerkiksi sähköisen metsävara-aineiston perusteella. Lopullinen tarjous perustuu kuitenkin aina maastokäyntiin.
Tornator voi tehdä indikatiivisen eli suuntaa antavan arvion metsästä esimerkiksi sähköisen metsävara-aineiston perusteella. Lopullinen tarjous perustuu kuitenkin aina maastokäyntiin.

Metsämaan hintojen pitkään jatkunut nousu on tasaantunut ja kääntynyt paikoin jopa hienoiseen laskuun. Hintataso on edelleen historiallisen korkealla koko maassa. Hyvä markkinatilanne näkyy myös yhteismetsäkauppojen määrässä.

”Yhteismetsäkauppoja on tehty viime vuosina kasvissa määrin”, vahvistaa Tornatorin kiinteistöpäällikkö Jarkko Heikkinen ja jatkaa:

”Kannustan yhteismetsiä pyytämään matalalla kynnyksellä suuntaa antavan tarjouksen. Luvassa voi olla iloinen yllätys.”

Alustava laskelma voidaan tehdä esimerkiksi sähköisen metsävara-aineiston perusteella.

Indikatiivinen tarjous helpottaa osakaskunnan päätöksentekoa

Yhteismetsän myymisessä noudatetaan yhteismetsälakia. Prosessi käynnistyy osakaskunnan jäsenten keskustelulla. Suuntaa antava tarjous on olennainen tieto keskustelua käytäessä. Myyntipäätöksen jälkeen yhteismetsäkauppa käynnistyy avoimella tarjouskaupalla.

Heikkinen kertoo, että Tornatorin lopullinen tarjous perustuu aina maastokäyntiin ja sekin on maksuton.

”Maastokäynnin jälkeen pystymme antamaan tarkistettuihin tietoihin perustuvan sitovan ostotarjouksen”, Heikkinen sanoo.

Yhteismetsän myyminen on monivaiheinen prosessi, jossa kannattaa olla ajoissa liikkeellä.

Suomen suurin metsänomistaja tarjoaa tukea yhteismetsien myyntiin

Tornator on Suomen suurin yksityinen metsänomistaja, joka omistaa yli 680 000 hehtaaria metsää ympäri Suomen. Laaja omistus tuo etuja myös ostotilanteessa.

”Ydinalueillamme meillä on synergiaetujen vuoksi monesti kyvykkyys tehdä parempi tarjous kuin kilpailijoilla”, Heikkinen kertoo.

”Meillä on myös kokemusta yhteismetsäkaupoista. Meiltä saa apua kaupanteon kaikkiin vaiheisiin ja kaupan jälkeen voi olla hyvillä mielin, kun metsä jää kotimaisiin käsiin.”

  • Yhteismetsän tai sen osan myyminen on monivaiheinen prosessi, joten keskustelu kannattaa aloittaa hyvissä ajoin. Voit pyytää indikatiivisen tarjouksen helposti verkkosivustolla tornator.fi.
Mainos