Kuusta juuristimulantin kera

Tasan vuosi sitten täydennysistutettu 2400 kpl/ha. 2-vuotias Finforelian tuote. Argrow:n aminohappoa juurille.
Nyt hyökkää, keskipituus taimilla 40 cm. Liekö sattumaa, onko maapohja niin hyvä ja ilmat olleet istutuksen jälkeen. Samaan aikaan laitoin lehtomaiseen peltoon samoja taimia ilman apulantaa, kasvu ehkä puolet näistä. Vähän olen jo ammattilaisten tutkittua faktaa kenttäkokeilta odotellut.

Kommentit (7)

 1. Aikamoinen täydennysistutustiheys! Minulla on samanlainen tilanne ja viime kesä näytti menevän kuivuudesta selviytymiseen, odotan kovaa kasvua tälle kesälle. En ole vielä ehtinyt käydä katsomassa tilannetta kun välimatkaa on jonkinverran.

 2. 4 ha:n ala, taimia meni paljon vaikka onneksi 5 v taimikkoa oli paikkapaikoin hyvässä vedossa.
  Laitoin reilusti kun tuhovaraa halusin laittaa,tämän on mentävä nyt kerrasta maaliin. Raivurilla menee varmaan osa maahan, mutta on mistä valita täystiheä terve ja hyvälaatuinen kuusikko.

 3. 2019 istutettiin tuoreen kankaan kuviolle jalostettuja 2v. kuusentaimia, ilman lannotusta, pituus kasvu on ollut heti istutus keväästä alkaen puolet parempaa kun kuvion lopetukseen käytetyillä tavallisilla, saman ikäisillä kuusentaimilla.

  Kuvion lopetukseen käytetyt 200 kpl olisi vaatinut lannoituksen, että pituuskasvu olisi ollut tasaveroinen jalostettujen taimien pituuskasvun kanssa. Pituuskasvun ero näyttää säilyvän nytkin kolmen kasvukauden jälkeen samana.

 4. Mitä tarkoitat jalostetuilla tallilla?

 5. Siis taimilla!

 6. Ja kyllä on mahoton talkoo tuo heinääminen tässä. Kun en ehtinyt/kaikkeen ei aina pysty istutus syksynä heti laittamaan glykosaattia. Kepitkin jäi pahasti vajaaksi. Alaa kun on 3,5 ha niin sitä ei iltaverryttelynä ennen saunaa tehdä. Menee monta päivää. Vesakkoterällä raivurilla menee kun tavara on paikkapaikoin miehenmittaista . Saa mättään päältä raapastua ruohontupsut pois.

 7. Mehtä55, Jalostettu taimi on alkujaan siemenviljelyksellä kasvatettu siemen. Jalostetusta siemenestä kasvaa puita, joiden kasvun elinvoimaisuus on parempi paikallisilla puilla, (metsikkösiemen).

  Jalostettujen siementen käyttö on maanomistajalle erittäin edullinen tapa lisätä metsän kasvua, metsätalouden kannatavuutta ja hiilen sidontaa.

  On ennustettu, niin Suomen metsien kasvua voidaan jalostetulla siemenellä lisätä yli 10 miljoonaa m3 vuosittain, eli yli 10 %.

Metsänhoito Metsänhoito

Kuvat