Kommentit (15)

 1. eero heikki

  Nyt kumminkin piti mänty kaataa,viime kesänä tehty aitta ,

 2. Pitäny varoin sahata, ettei tuu seinään jälkiä 😊

 3. Gla

  Ehkä puiden suojelija huomasi, että puun runkoon tulee joka vuosi lisää paksuutta ja pian kolo alkaa ahdistaa.

 4. Meidän olisi pitänyt tehdä samantyyppinen temppu, kun pystytettiin Korppoossa saareen oikein reppavaa hirsihuvilaa Saksalaiselle pariskunnalle. (450 neliötä ja erillinen saunarakennus).
  Piti alkaa nostelemaan hirsihissillä sellaisia yli 15 metrisiä sidehirsiä seinälle ja mänty räystään alle jäämässä.
  Nappasin sahan ja tempasin puun nurin. Saksalainen oli sitä mieltä, että rakennuksen paikalta oli jo kaadettu ne tarpeelliset kaadot. Ihan hyvä siitä silti tuli.

 5. Gla

  Moni rakentaja varmaan katsoo tontilta hienon paikan, johon olisi kiva rakentaa. Sitten tähän hienoon paikkaan aletaan rakentaa taloa tai vaikka liiteriä ja ensimmäisenä kaadetaan puut, tulee yllätyksenä hienon paikan katoaminen.

 6. MIISU4F

  Nyt en pysty samaistumaan aitanrakentajaan, en pysty. No, parempi, että mänty kaadettiin nyt!!

  Huomasi varmaan, että puu heiluessaan (voi) vaurioittaa rakennusta ja mikä määrä neulasta, oksaa ja muuta karistetta katolle tulee. Yksi iso oksa nuoskalumikuormalla katkeaisi ja olisi aiheuttanut jonkinverran tai enemmän tuhoa.

  OiOi..

 7. Aika tavallista on, että valitulle paikalle puiden jne sekaan katsotaan paikka ja puut kaadetaan perustusten paikalta pois. Säästellään jokaikistä puuta tontilla ja tavara melkein kannetaan tai valuhommissakin kottikärrätään kaukaa betonit ja sorat. Hirret ja laudat jne. Koko ajan suojellaan puita ja pensaita.
  Kun rakennus on pystyssä ja käytössä, huomataan, että pitäähän autolla päästä portaiden eteen, että saa kaljat kätevästi sisään. Sitten kaadetaan puut pois, että edes ilta-aurinko pääsee terassille. No- samaa hölmöilyä näkyy usein omakotirakentamisen kanssa. Kuitenkin olisi viisainta tehdä ensimmäiseksi piha – edes pohjatyöt kunnolla, että talon perusmontun kaivumaat saa helposti ajettua pois. Kun kaivukone tulee, niin kaivetaan valmiiksi kaikki!

 8. eero heikki

  Niin,tämä aitta tehty loppukesällä ja sitten huomattu että tontti pitäs harventaa,ainut puitten ajoura olis ollut maaston takia aitan kohdalla,no naapurit anto luvan kaataa heidän puolelleen ja samoin puitten kuljetukseen !

 9. Visakallo

  Kuvan katto muistuttaa elävästi suomalaisen metsätalouden nykytilaa. Meille elintärkeä ala joutuu väistämään kaiken muun mahdollisen tieltä. Ruotsi on valinnut metsätalouttaan voimakkaasti edistävän linjan, mutta samaan aikaan meillä tehdään kaikki mahdollinen sen kampittamiseksi. Mistä näin suuri ero kahden naapurimaan välillä voi johtua?

 10. Veikkaus: Ruåtsissa joissain asioissa osataan pysyä realismissa.

 11. yleensä tälläisistä puista päättää vaimot ja oikeastaan on turha vastaan väittää voi tulla vaikka ero ja yleensä sitten myöhemmin huomataan olis pitänyt kaataa kuitenkin

 12. Ei pitäisi rakastua puihin.

 13. eero heikki

  Totta on että vaimot määrää,kerran isännän luvalla kaadoin pari pihapuuta,niin emännältä sain melkoisen ripityksen !

 14. suorittava porras

  eero heikillä hyvä tuuri. Vastaavassa tapauksessa metsuri haastettiin käräjille ja määrättiin maksamaan huomattava summa korvausta kaadetusta puusta. Päälle luonnollisesti pikku sakko ja oikeudenkäyntikulut.Aina kannattaa varmistua ,kenen omistuksessa kiinteistö on. Jos useamman ,kaikkien osakkaiden nimet alle työmääräykseen.

 15. Olin tekemässä mökkikuistia ja piti isonpuoleinen mänty jättää katon läpi kasvamaan, isännän pyynnöstä. En ole käynyt katsomassa miten kävi.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat