Kommentit (4)

 1. metsä-masa

  Pakurin hyödyistä puhutaan paljon, mutta minkä laisia makuelämyksiä siitä mahtaa saada ?

 2. Panu

  Niitä ei saa.

 3. Kohta koivu katkeaa. Kannattaa poistaa, jos saattaa aiheuttaa vaaraa.
  Meillä Keski-Suomessa pihapiirissä oli aika monta pakurikoivua, joista aina joku silloin tällöin katkessi. Joskus meni ilmakaapeli. Lopulta kaadatettiin kaikki koivut kerralla. Osasta saatiin tukkia, osa meni kuiduksi.

 4. MIISU4F

  Kyseinen koivu kasvaa 150+ vuotiaan männikön seassa. On toki kaupunkialue mutta naturakohde. Kovissa myrskyissä tuosta takamettästä joku koivu tai kuusi kaatuu tai katkeaa. Konkeloitakin on kiitettävästi!

  Ei siis varsinainen piha-tai ulkoilualue. Vaikka siellä moni *samoilee* . Tässä on kolme kerrostaloa jota ympäröi jättiläismäntyjen metsikkö ja notkelmassa kuusikko, mitkä pahkuraisia. Mäntyjä on kaadettu muutaman vuoden välein mm. parkkipaikan, ajotien ja ihan talojen vierestä, koska ne ovat kuivaneet pystyyn. Niihin on iskeytynyt tuholainen, nimeä en muista mutta ovat tyvestä latvaan asti kaarnan alta täynnä reikiä.

  Kuvan pakurikääpä ollut vuosia jo mutta nyt oli kärjestä lohjennut pala, niin tuli kiire kuvaamaan, ennen kuin tosiaan kaatuu ja maahan maatuu.

  Täällä on mm. sini, hömö- ja talitiaisia, käpytikkoja, palokärkiä, puukiipijä, joku pöllö, en tunnista niitä yöhämärässä varsinkaan, innokas huhuilija ollut koko syksyn kyllä. Liito-oraviakin mutta pariin vuoteen ei havaintoja paitsi syödystä peräpäästä.

  Ihanan vanhaa, arvokasta ja monimuotoista! Rakastan lähimetsääni ja kissani myös, kun ulkoilutan niitä usein. Myyriä syövät.

Luonto Luonto

Kuvat