Risuillakin rahaa…

Haavikon hakkuun yllättäjäosio. Latvukset osoittautuivat samankaltaisella pystykaupalla jopa parashintaiseksi yksikköhinnaltaan. Kone parhaillaan kokoamassa kasoja maastosta. Laitoin myös vieruskuviolta ja uuden taimen terhakkuudesta kuvan. Kerkiää vielä paljon kasvaa tänä kesänä.

Kommentit (28)

 1. Visakallo

  Ymmärsinkö oikein, että koko leimikko olisikin kannattanut myydä energiapuuksi?

 2. suorittava porras

  On siinä ollut ajomiehen suu muikeana, kun on tuota harakanpesää rakennellut…

 3. Niinpä. Joutui tänään pitämään vapaata että sai kuljetuksen koivukuiduille pois edestä. Hyvin Groupin logistiikka vastasi ja kuidut lähti aamupäivällä pientä trippua lukuunottamatta. Ihan kaikki ei mahtunut kerralla. Ja Visa, sen ratkaisee nyt sitten hinnantarkistus loppuvuodesta. Nyt on runkotavara alakynnessä hinnassa hiukan. Joka kyllä yllätti.

 4. Tänään vähän siivoiltiin pojanpojan kaas lanssia joka alkoi olla niin paksun kuorikatteen päällystämä että olisi syksyllä ollut jotakuinkin niljakkaan suttuinen. Nyt kivan kuivia lykkiä kouraan ja käydä pudottamassa ajokoneen uriin.

 5. Ettei nyt olisi tarvinnut hermo lomaa?

 6. Tänään taas oli jatkanut. Kova hermo on kaverilla ja melkein loppusuorille jo sai. enää yksi noin puolen ha:n ala. Vaikka koivut edestä lähtikin oli toiselle puolen tietä joutunut uuden auman aloittamaan. Vanha oli askelmitalla mitaten 35m pitkä, viisi korkea ja kuusi leveä. Vielä puolisen päivää ja homma on siltä leimikolta loppuun suoritettu. Uutta haapavesaa näytti pukkaavan jo aika monissa kohtia.

 7. Mikä oli haapakuidun pystyhinta, kun lavusmassan yksikköhinta oli sitä parempi ? Latvusmassan keskihinta on ollut 5, 8 €. Ei kai kukaan ole ollut niin varoissaan, että maksasi risuista moninkertaista hintaa norm. hintaan verrattuna.

 8. Normihinta hankinnalla latvusmassalle on yli 20€ kiinto. Mutta kertymä on heikkoa kun risuläjässä 80% on ilmaa.

 9. Älkää höpöttäkö normihinnoistanne! Toloppa oli muuten lähellä mutta muuttaa sen hankinnan nk. pystykaupaksi. Sitä se nimittäin virallisestikkin oli. Eli koko puut myytiin kannosta latvaan aika samalla hintaa. Latvasta hiukan parantaen. Pitäisköhän vielä ruveta kantojakin kaupalle? Siinä Toloppa oikeassa että kerroin on raju eli yli tuhannen kuution kasasta vain arvio 140m3.

 10. Nyt oli kyllä Jessellä enemmän tuuria kuin ymmärrystä tuossa kaupassa.

 11. Molempia tarvitaan!

 12. Hyvä olis risujen pystyhinta jos olisi yli 20. Mutta et ole sitä saanut , kun hintahan oli 80% kuk:n hinnasta, vai muistanko väärin.

 13. Hyvä se on kahdenkympin pinnassakin. Et muista väärin. Nyt siis homma sluut ja Kumekon laputkin ilmestyivät kasoihin. Varma toimija ja tulee olemaan jatkossakin minun kaupoissani vahvasti mukana.

 14. Tuliko siis kolme tonnia hehtaarilta ja aikanaan laitoit tonnin taimet?

 15. Kyllä sieltä noin viisi tonnia ha tuli joskin myös se satsaus oli hiukka enemmän eli tuhatviisisataa ha muovisine taimisuojineen. Joka olisi silloin pitänyt turhana jättää heti pois. Nyt muovisilppua on saamarin ikävästi ympäri sarkoja. Nämä siis puhtaasti haapahavinaa, muut puut lisäksi joka ei todellakaan aivan mitätön määrä nekään olleet. Esim. rekkakuorma koivukuitua.

 16. No mikä oli nettotulos. Jos 1.5k€ meni taimiin, jos ostohinta palstalle oli 1.5k€ ha, pääomaa piti sijoittaa 3k€/ha ja tuotto oli 2k€/ ha/30v. Ehkä tuon rahan olisi saanut helpommin muualta, eikä olis tarvinnut avolavaa eikä hirviaitaa ym. hömppää. Jos olisi antanut alueelle tulla luontaisesti hiestä nettotulos olisi ollut parempi.

 17. Älä vaivaa päätäs ny enempää. Sekoilua! Vääristelet jopa minun antamia lukuja. Lueppa uudesti!

 18. DA-Harjavalta Trolli. Uskomattomanhyvän risukaupan olet tehnyt, kun ottaa huomioon, että risukuormasta on maksettu tähän asti kolme €/ kiinto, kun ostaja sen hankkii tienvarteen.

  Noilla spekseillä tekisin risukaupan heti – ja kaikki risut lähtisivät.

 19. Näen Toloppa mielelläni hiukan vaivaa tienestiini metsästä. Joka sinulle kait aivan vierasta. Olen aivan sata tyytyväinen koko haapaykköserän kauppaan. Siinä mielessä Jätkäkin sentään antaa tunnustusta kun on sen aika. Sinulla Toloppa on kumma tapa yrittää asioita vääristelemällä kampittaa asian laitaa. Muista myös että se hankintahinnan jälkeinen päätehakkuu tuli jo minun plakkariini kuusitukkia ja kuitua myymällä. Tästähän osa oli metsämaastoa josta olin jo tilin kertaalleen tehnyt. Haapa vie miestä vielä pitempään kuin mies maailmaa enää näkee. Mutta jälkipolvi oppii tässä samalla arvostamaan haapaa myynti ja kasvatuspuuna joten uskon ottaneeni ison voiton kauas tulevaisuuteen tällä valinnallani aikanaan. Vaikka silloin haukuttiin ihan omien porukoidenkin toimesta ”paskaruohon” kasvattajaksi.

 20. No jopas kummallista ensin esittää lukuja ja jos niitä samoja esittää joku muu ne onkin vääristelyjä. Sitten loppuu luvut ja alkaa satujen kerronta. Risuista et ole saanut euroakaan vielä, eikä ole tietoa oliko kauppa hyvä vai huono, kun määrä on mittaamatta. Tili tulee joskus vuoden päästä, jos firma ei mene konkkaan.

 21. Taas uusi virhe! Määrä on nyt mitattu koska kuormatraktorissa oli vaaka. Juuri se asia jonka vuoksi nk. pystykauppa tehtiinkin.

 22. Visakallo

  Jesse, minkälaisen hirvien torjunnan järjestät ko. alueelle? Ensi kesänä siellä on jo hirvien turville sopivalla korkeudella paljon makeaa syötävää.

 23. suorittava porras

  Voi olla ennen näkemätön hirvisumppu useita vuosia eikä jessen mielipidettä siitä ,että hirviä on liikaa ,sovi kyseenalaistaa sinä aikana. Muualla on varmasti hiljaisempaa.

 24. metsä-masa

  Tottahan se on, että hypridihaapojen kasvu saatiin kaksinkertaistettua geenisiirrolla, haapahan on nopeakasvuinen jo luonnostaankin. Hyvällä ja sopivalla kasvupaikalla kasvava haavikko tuottaa luonnolliseti myös nopeammin metsätuloja !

 25. Energian hinnan noustua on aikakin saada raaka-aineesta entistä vähän parempaa hintaa . Jokainen tavaran myyjä käyttää hyväkseen hintojen nousua vaikka olisi hankkinut myyntituoteensa halvemman hinnan aikaan. Miksipä ei myös puun myyjät vielä suuremmalla syyllä koska käytännössä korotuksia kantohintoihin ei ole ollut vuosikymmeniin pieni poikeuksia lukuun ottamaatta. 2 v. sitten jäi e-puuharvennushakkuusta näppiin 15,5 € motilta , kun myin tienvarteen. Jos nyt saisi 25-30 kymppiä, niin ei olisi yhtään liikaa.

 26. No ei todellakaan, Puuki oikeassa. Kyllä siinä vielä nousunkin varaa on ja reippaasti. Mutta alkaa näyttää jo valoisammalta tämä metsätalouskin. Kun vielä kilpailu olisi terveemmällä pohjalla. Vieläkin tuntuu että ostajakin elää vanhoissa ”poteroissa”.

 27. Hirvien touhut seurataan jahdin jälkeen eritoten. En minä niistä mitään kovaa stresiä enää ota vaan luotan massan paljouden kompensaatioon.

 28. Metsä-masa oikeassa. Kyllä hybridihaapaa kannattaisi viljellä aivan ilman soppareitakin hyvillä maaperillä. Eihän se edes ole maiseman huonommaksi tekijäkään. Lisänä maaperää parantava vaikutus myös. Sienien nopea lisääntyminen niiden aiemmilla esiintymispaikoilla kielii siitä. Kun saa kasvuun taimivaiheesta eipä juuri muuta kuin antaa mennä maaliin asti ilman huolia.

Puukauppa Puukauppa