Akonkosken Sahalla omistajavaihdos

Vanhan eteläpohjalaissahan omistus Toivolan perheeltä Jouko Sjöblomille.

Töysässä toimivan Akonkosken Saha Oy:n koko osakekanta on helmikuussa tehdyllä kaupalla myyty Kurikan Jurvassa toimivalle monialayritys Jouko Sjöblom Oy:lle. Akonkosken Sahan aiempi omistus oli Toivolan perheellä.

Jouko Sjöblom Oy jatkaa keskeytyksettä Akonkosken Sahan toimintaa. Akonkosken Saha Oy:ssä työskentelee 20 henkilöä. Tehdyllä osakekaupalla ei ole vaikutuksia sahan henkilöstön, metsäosaston, urakoitsijoiden, puunmyyjien eikä asiakkaiden asemaan.

Jouko Sjöblom Oy:n koko osakekannan omistaa Jouko Sjöblom, joka yhdessä yhtiönsä kanssa on pitkään harjoittanut muun muassa laajaa metsänomistusta ja hirsirakentamista, omana innovaationaan siirrettävät luokkahuoneet.

Kaupan myötä Sjöblom aloitti myös Akonkosken Sahan toimitusjohtajana. Hän toteaa, että Akonkosken Sahan hankinta mahdollistaa Jouko Sjöblom Oy:lle raaka-ainevirtojen tehokkaamman hyödyntämisen ja jatkojalostamisen kehittämisen.

”Kauppa turvaa, että tukki lähtee liikkeelle ja koneita voi pyörittää ympäri vuoden omissa metsissä, ja yritys saa sahatavaraa ennustettavalla hinnalla.”

Myyjistä Samuli Toivola jatkaa sahan tuotannosta vastaavana. Myös yhtiössä pitkään toimitusjohtajana toiminut Juhana Toivola jatkaa toistaiseksi yhtiön palveluksessa.

Akonkosken Sahan liikevaihto on viime kymmenvuotiskaudella vaihdellut kuudesta seitsemään ja puoleen miljoonaan euroon. Yritys käyttää 50 000-60 000 kuutiometriä mäntytukkia vuodessa.

Vuodesta 1906 Töysässä toiminut Akonkosken Saha on Etelä-Pohjanmaan vanhimpia perheyrityksiä, ja Toivolan perhe on harjoittanut sahausta jo neljännessä ja viidennessä polvessa.

Puukauppa Puukauppa