Euroopan sahateollisuus ennakoi kovia aikoja, tukee silti pakotteita

Sahateollisuusjärjestöt aikovat selvittää, miten lisätä Euroopan puuomavaraisuutta ja vauhdittaa hakkuita täyttämään pakotteiden jättämä aukko.

Euroopan sahateollisuus ennakoi, että Venäjän hyökkäys Ukrainaan aiheittaa sokin puutuotteiden tuotantoketjuun. Jo nyt sota vaikeuttaa kuljetuksia ja toimituksia useissa maissa.

Euroopan puuteollisuuden liiton (CEI-Bois) ja Euroopan sahateollisuusjärjestön (EOS) kokouksessa ei kuitenkaan kyseenalaistettu Venäjälle asetettuja pakotteita. Myös PEFC- ja FSC-metsästandardien päätös luokitella Venäjän ja Valko-Venäjän puu konfliktipuuksi sai tukea.

Järjestöt aikovat yhdessä EU:n ja sen jäsenvaltioiden kanssa selvittää, miten lisätä Euroopan puuomavaraisuutta, vauhdittaa hakkuita ja käytettävissä olevilla metsävaroilla korvata pakotteiden jättämä aukko.

Pakotteet vaikuttavat erityisesti koivuvanerin ja sahatavaran saatavuuteen, millä puolestaan voi olla vaikutusta EU:n ilmastotavoitteisiin.

Lisäksi suuri osa Euroopan kuorma-autonkuljettajista on tullut Ukrainasta, joten sillä saralla edessä on pula työvoimasta.

Kommentit (1)

  1. Panu

    Toivottavasti EU nyt ymmärtää hyllyttää taksonomiat ynnä muut puun käyttöä haittaavat säännökset.

Puukauppa Puukauppa