AKT saartoi UPM:n – Pesonen varoitti lakon seurauksista

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesosen mukaan työtaistelu voi tehdä ”kipeät kustannussäästöt ja järjestelyt” väistämättömiksi.

Auto- ja kuljetusalan työntekijäliitto AKT on tänään aamulla aloittanut UPM:n saarron. Saarron aikana ahtaajat eivät käsittele UPM:n paperia ja sellua Suomen satamissa.

AKT pyrkii saarrolla tukemaan Paperiliiton ja Sähköliiton lakkoja. AKT katsoo, että UPM:n kieltäytyminen konsernikohtaisesta työehtosopimusneuvottelusta johtuu ideologisista syistä, ja yhtiön päämääränä on ammattiliittojen syrjäyttämien sopimustoiminnasta ja siirtyminen työnantajien saneluun.

”AKT:n toimenpiteet eivät edistä työmarkkinoiden toimivuutta. AKT ei ole edes osapuoli neuvotteluissa, joita pyrimme käynnistämään Paperiliiton kanssa”, sanoo puolestaan UPM:n työmarkkinajohtaja Jyrki Hollmén.

AKT:n saarron merkitys on rajallinen, sillä sen kohteena olevia paperia ja sellua ei UPM:n tehtailla lakon vuoksi tuoteta. AKT:n puheenjohtajan Ismo Kokon mukaan saarto tulee koskemaan ennen kaikkea UPM:n tuotteiden tuontia.

UPM:n toimitusjohtaja Jussi Pesonen vihjasi lauantaina, että työtaistelutoimilla voi olla vaikutusta yhtiön tulevaisuuden suunnitelmiin.

”UPM Suomi visio 2030, jossa tehtaiden tulevaisuudesta olimme valmiita sopimaan, muuttuu nopeasti suunnitelman teoksi, jossa kipeät kustannussäästöt ja järjestelyt tulevat väistämättömiksi”, Pesonen kirjoitti Twitterissä.

Lisätty Ismo Kokon kommentti klo 11.37

Kommentit (1)

  1. Panu

    Näinhän se menee, vähintään yksi tehdas suljetaan tämän lakon takia. Voi tietysti olla, että olisi suljettu muutenkin.

Puukauppa Puukauppa