Anaika ulkoisti Soinlahden sahan energiatuotannon

Jatkossa sahan energiatuotannosta vastaa Vapon tytäryhtiö Nevel.

Puunjalostusyhtiö Anaika Wood on tehnyt yhteistyösopimuksen teollisuusyritysten ja kuntien energialaitoksia operoivan Nevel Oy:n kanssa. Sopimuksen mukaan Nevel on ottanut Anaikan Iisalmen Soinlahdessa sijaitsevan Soinlahden sahan energiantuotantolaitoksen toiminnan vastuulleen.

Laitos tuottaa vuodessa 50 gigawattituntia energiaa, jota hyödynnetään puunkuivatuksessa. Jatkossa Nevel vastaa myös energialaitoksen investointien suunnittelusta ja toteutuksesta, jotta laitoksen tehokkuutta voidaan optimoida entisestään.

”Nevel on sitoutunut tehostamaan Soinlahden sahan lämpölaitoksen käytettävyyttä ja parantamaan sen hyötysuhdetta, joka on meille erityisen tärkeää”, Anaikan toimitusjohtaja Markku Maukonen kertoo.

”Tämä sopimus on hieno esimerkki siitä, kuinka asiantuntemuksemme voidaan valjastaa yhteistyömallin avulla asiakkaan prosessien tehostamiseen ja työn sujuvoittamiseen ja asiakas saa keskittyä rauhassa omaan ydinosaamiseensa”, toteaa Andrej Solovian Nevelin myynnistä.

Vapo-konsernin omistama Nevel operoi yli 130:tä energiantuotantolaitosta ja hallinnoi yli 40 kaukolämpöverkkoa. Yhtiö toimii Suomen lisäksi myös Ruotsissa ja Virossa.

Soinlahden sahan lisäksi Anaikalla on tuotantolaitokset Lieksassa, Kiihtelysvaarassa ja Toivokassa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa