Avohakkaamatonta sahatavaraa markkinoille

Jukola Lumberin sahaamat tukit tulevat ylipuuhakkuilta.

Keskisuomalainen Jukola Lumber ryhtyy myymään ”avohakkaamattomasta puusta” tehtyä sahatavaraa, Yle Uutiset kertoo.

”Tämä on eettisempi ja vihreämpi sahatavaratyyppi, jota ei ole aikaisemmin hoksattu tuotteistaa”, yhtiön toimitusjohtaja Jouni Lehmonen kertoo.

Avohakkaamaton sahatavara on peräisin ylispuukorjuulta. Puut on säilytetty korjuun jälkeen erillään, joten ne eivät ole sekoittuneet perinteisellä tavalla korjattuun puuhun.

Jukola Lumberin toimittamalle sahatavaralle tulee kalliimman korjuun myötä hintaa noin kolmanneksen enemmän kuin tavalliselle sahatavaralle.

Kommentit (3)

 1. Kaksi irrallista komparatiivia, ”eettisempää” ja ”vihreämpää”, eettisempää kuin mikä?, Vihreämpää kuin mikä, S. Hassi kukaties, eli olisi jo melko vihreää.

  Haluan tulevan kirstuni olevan istutusmännikön tukista ydinvoimalla sahattua lautaa, onko se niin paljon epäeettisempää kuin avh -lankku, että siipien sovitus ja luutun soiton alkeiskurssit jäävät minulta näkemättä?

 2. Eikö metsänhoitoon tosissaan panostava metsänomistaja halua, että hänet viimeiseksi tuhkataan ja tuhka sirotellaan omaan metsään lannoitteeksi? 😉

 3. Sahatavaralle tulee siis hintaa n. kolmannes enemmän kalliimpien korjuukulujen takia kuin normaalisti.
  Paljonkohan siitä liikenee mo:lle , kun ylispuukorjuu on n.
  4-6 € /kuutio kalliimpaa ja sahatavarakuutioon menee n. 2,1 k-m³ ? ~ 8,5 – 13 € lisähintaa sahatavarakuutiolle.
  Kolmannes sahatavarakuution keskihinnasta lienee n. 55 € joten ylispuiden korjuun pitäisi olla tuon mukaan n. 25 €/kuutio kalliimpaa.

  Kelpaakohan ylispuukorjuulla harvennettu muu kuin jatkuvan kasvatuksen-nimellä kulkevasta metsästä hakattu tukkipuu ko. tarkoitukseen ?

Puukauppa Puukauppa