Binderholz ei kerro puunhankinnastaan

Suomalainen tytäryhtiö noudattaa itävaltalaisen emonsa niukkaa tiedotuspolitiikkaa.

Itävaltalainen Binderholz-perheyhtiö osti Vapon Lieksan ja Nurmeksen sahat tammikuussa ja perusti tytäryhtiö Binderholz Nordicin.

Elokuun alussa Binderholz otti sahojen puunhankinnan Harvestia-puunhankintayhtiöltä omiin hoteisiinsa. Osa Harvestian ostohenkilöstöstä siirtyi Binderholzille.

Yhtiö ei kerro oman puunhankintansa tilanteesta. Toimitusjohtaja Juha Kohonen sanoo, että yhtiön tiedotuspolitiikka on suomalaisittain niukka.

”Laitamme tiedotteita tulemaan, kun on kerrottavaa, mutta emme kommentoi tätä tässä tilanteessa. Se on meidän päämiehen linjaus.”

Metsänhoitoyhdistys Pohjois-Karjalan toiminnanjohtaja Pekka Nuutinen sanoo, että Binderholz otettiin maakunnassa hyvin vastaan, ja sen uskotaan kehittävän sahoja.

”Suurin ero aikaisempaan on, että Binderholzin oma puunhankinta ei ole kiinnostunut harvennuksista.”

Nuutisen mukaan maakunnassa on nyt hyvin kysyntää tukkipuulle ja havukuidulle, mutta koivukuitu on ongelmallinen.

Kommentit (1)

  1. metsä-masa

    Pohjois-Karjalalle ja sen metsänomistajille oli Binderholzsin sahuriksi tulo vuoden paras uutinen metsänomistajille !

    Leimikkovalinta lienee aivan luontevaa heille, että hankitaan tasalaatuista hyvää raaka-ainetta omaan jalostukseen sopivia lajeja ja mittoja. myönteistä näyttää olevan se, että pikkutukit ja parrut, männystä ja kuusesta kuuluvat edelleen ostovalikkoon.

    Ensiharvennus leimikon keskimääräiset kertymät ei kasvata sahurille tulevaa pinoa kovinkaan paljon, vain muutamia prosentteja bruttokertymästä ( alaharvennus ).

    Ammattiosaamista sieltä kyllä tiedetään löytyvän, mutta ensimmäinen ainespuuhakkuu vaatii jo siihen hyvin onnistuakseen pienempiä korjuuketjuja mitä avohakkuu leimikoilla keskimäärin käytetään.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat