MTK:n Marttila: Miljoona uusiutuvilla kulkevaa ajoneuvoa

Vastuunkantajia sekä miljoona uusiutuvilla polttoaineilla kulkevaa ajoneuvoa – näitä vaatii MTK:n puheenjohtaja Juha Marttila.

MTK:n valtuuskunnan kokouksessa puhunut Marttila tyrmäsi EU-komission esityksen, joka uhkaa tehdä suomalaismetsistä hiilinielun sijaan ”poliittisen päästön”.

”Tämä järjettömyys on välttämätöntä korjata ennen kuin esityksestä tehdään pakottavaa ja vahvasti rajoittavaa lainsäädäntöä. Ennakkotietojen mukaan komission talvipaketti tulee sisältämään sekin byrokratiakustannuksia kasvattavia elementtejä”, Marttila ihmetteli.

”Sopiikin kysyä, löytyykö uusiutuvalle bioenergialle ja suomalaiselle metsä- ja maataloudelle poliittista tukea, kun aitoja vastuun kantajia tarvitaan? Sallitaanko komission ottaa Rooman vallan ajalta tutut hallintomenettelyt EU:n reuna-alueiden luonnonvarojen hallintaan?”

Marttilan mielestä näytön paikan on kotimaassakin.

”Voimme kansallisesti asettaa kunnianhimoiset tavoitteet puurakentamiselle sekä biokaasun ja muiden uusiutuvien käyttövoimien edistämiselle liikenteessä. Suomessa liikenteen päästöjen vähentäminen vaikkapa puoleen nykytasosta 2030 mennessä ei pitäisi olla lainkaan mahdotonta, kun otamme biokaasun, biopolttoaineet ja muut uusiutuvat käyttövoimat laajasti käyttöön”, Marttila uskoo.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat