Bioenergia: Polttoainemarkkina on kiristynyt

Energiapuukauppaa on tänä vuonna käyty aiempaa vilkkaammin.

Venäjän hyökkäyssodan vaikutukset polttoainemarkkinoihin näkyvät tulevanakin talvena. Vaikka näkymä on sähkön riittävyyden osalta viimevuotista parempi, polttoainemarkkina on selvästi kiristynyt, Bioenergia ry arvioi.

Sodan takia puun tuonti Venäjältä päättyi ja tuonnin vähentyminen näkyy myös polttoainemarkkinoilla. Esimerkiksi viime kesäkuussa metsähake oli 20 prosenttia ja jyrsinturve 25 prosenttia kalliimpaa kuin vuotta aiemmin,  järjestö toteaa.

Energiapuun kauppa kuluvana vuonna on ollut selvästi edellisiä vuosia vilkkaampaa. Tammi-kesäkuussa kauppaa käytiin 60 prosenttia enemmän kuin viime vuonna. Erityisesti kasvua on ollut latvusmassan ja kokopuun kaupassa.

”Energiapuun kova kysyntä ja kohonneet hinnat osoittavat, että bioenergiaa ja myös energiaturvetta Suomessa tarvitaan. Niiden merkitys lämmöntuotannolle ja sen toimitusvarmuudelle on ollut merkittävä – kotimainen energia on osoittanut kriisinkestävyyttä”, sanoo Bioenergia ry:n hallituksen puheenjohtaja, Keravan Energia Oy:n toimitusjohtaja Jussi Lehto tiedotteessa.

Energiapuun kaupan vilkastuminen osoittaa selvän tarpeen bioenergialle ja myös energiaturpeelle lämmöntuotannossa. Niiden merkitys energian toimitusvarmuudelle on merkittävä, Bioenergia muistuttaa.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa