Elokapina järjestää metsä-kampanjaan kuuluvan keskustelutilaisuuden

Paneelikeskustelussa setvitään metsäteollisuuden oikeudenmukaista siirtymää.

Koneen Säätiön aiemmin syksyllä tekemästä apurahajaosta heräsi pieni poru metsäalalla, kun säätiö myönsi ympäristöliike Elokapinalle 200 000 euroa Metsän vuoro -kampanjaan. Kampanjaan kuuluu taideperformansseja, osallistavia mielenosoituksia ja keskustelutilaisuuksia. Sellainen on luvassa tänään maanantaina, kun Elokapina järjestää paneelikeskustelun metsäteollisuuden oikeudenmukaisesta siirtymästä.

Mukana keskustelemassa ovat muun muassa saamelaisaktivisti ja yritysvastuun asiantuntija Inka Musta, Paperiliiton puheenjohtaja Petri Vanhala ja tutkija Jakob Donner-Amnell. Alustuksen pitää Koneen Säätiön muutosjohtaja Mari Pantsar.

“Elokapina on oikeassa haastaessaan metsäteollisuutta oikeudenmukaiseen kestävyyssiirtymään, jossa on huomioitava paitsi työntekijöiden pärjääminen, myös tämän päivän lasten ja tulevien sukupolvien elämän edellytykset”, Pantsar sanoo tiedotteessa.

Elokapinan mielestä Suomi tarvitsee sosiaalisesti oikeudenmukaista metsäteollisuutta, joka ei kiihdytä luontokatoa eikä kuumenna ilmastoa. Erityisen tärkeää on turvata alkuperäiskansojen, työntekijöiden ja paikallisyhteisöjen oikeudet ympäri maailmaa, järjestö linjaa.

“Yleensä Elokapina on julkisuudessa vastakkain suurten selluyhtiöiden tai Metsähallituksen kanssa. Nyt haluamme keskustella muiden metsäalan toimijoiden ja tutkijoiden kanssa”, kertoo järjestön aktivisti Otto Snellman.

Keskustelu järjestetään Helsingissä Oodi-kirjastossa. Sitä voi seurata suoratoistona Facebookissa, Instagramissa ja Ex-Twitterissä.

Kommentit (1)

  1. Tällaisilla epädemokraattisilla elokapinoilla on oman itsensä mandaatti edustaa vain itseään. Paino-arvo on suunnilleen nolla.

Luonto Luonto