Finsilva rahoittamaan Suomen Metsäsäätiön toimintaa

Tehdyistä puukaupoista maksetaan jatkossa vapaaehtoinen menekinedistämismaksu.

Suomen suurimpiin metsänomistajiin lukeutuva Finsilva tekee jatkossa jokaisesta puukaupastaan lahjoituksen Suomen Metsäsäätiölle.

”Haluamme olla mukana edistämässä biotalouteen liittyvää markkinointia ja sitä, että metsätalous nähdään tärkeänä hyvinvoinnin lähteenä”, kertoo Finsilvan toimitusjohtaja Harri Viitaniemi.

Suomen Metsäsäätiö on puun myyjien, ostajien ja metsäalan toimijoiden yhteinen ja voittoa tavoittelematon säätiö. Sen tavoitteena on turvata metsätalouden ja -teollisuuden toimintaedellytykset sekä lisätä puun ja puupohjaisten tuotteiden käyttöä. Säätiön toiminta rahoitetaan vapaaehtoisten menekinedistämismaksujen avulla.

Metsäsäätiölle tehdyt lahjoitukset ohjautuvat säätiön kautta eteenpäin apurahoina, joita jaetaan vuosittain jopa 1,9 miljoonan euron edestä. Metsäsäätiö rahoittaa muun muassa hankkeita, jotka tukevat metsäelinkeinon elinvoimaisuutta ja auttavat löytämään puusta ja metsistä yhä uusia mahdollisuuksia.

”Esimerkiksi viime vuonna aloittamamme Metsien Suomi -viestintäkampanja jatkuu myös tänä vuonna, ja pääteemana on metsien monimuotoisuus. Kampanjalla lisätään suuren yleisön tietoisuutta metsäelinkeinon mahdollisuuksista ja merkitysestä suomalaiselle yhteiskunnalle”, kertoo Metsäsäätiön toimitusjohtaja Erno Järvinen.

Vapaaehtoisen menekinedistämismaksun eli niin sanotun metsäsäätiömaksun suuruus on pystykaupassa 0,2 prosenttia ja hankintakaupoissa 0,1 prosenttia puukaupan arvosta. Maksu on aina vähintään 8 euroa.

Kun metsänomistaja päättää olla mukana rahoittamassa Metsäsäätiön toimintaa, sitoutuu myös ostaja maksamaan saman summan säätiölle.

Kommentit

Ei vielä kommentteja.

Puukauppa Puukauppa

Kuvat